İnsanların birlerinin uzerinden gecindiği, abi ver linkini kalıcıdır deyip te kaldıranların ulkesi, ne bilim tema verip icine kendi iframesini gizli şekilde yerleştirenler yav işte nerden tutarsanız tutun elinizde kalıyor...
Duşundum taşındım, link değişim yaptığım sitelerdeki zointsleri inceledim arşivlere baktım, coğu sitenin zoints inin calışmadığını, ne bilim sitemaplerinin yeterli olmadığını gordum..
Sizlere yardımcı olmak adına buraya birşeyler karalamaya ve yararınıza sunmaya karar verdim...
ZOİNTS : Sitenizde acılan konuları konu başlığıyla birlikte, html ye ceviren supper bi eklenti...
Ornek : siteismi.com/sitemap-ile-2-dk-da-sitemapinizi-yapin.html gibi yani bu başlığı buna ceviriyor, olmazsa olmazlardan, niye ? sitemapinizi oluşturduktan sonra botlar sitenizi indekslediğinde başlıktaki gecen kelimeleri kişilerin google ye de yazdığını duşunecek olursak, başlıkta gecen kelimeleri yazanlar sizin sitenize yonlenecektir
GTSİTECRAWLER : Bugune kadar hani yukarıda kandırıldığımızı soyledim ya işte bu proğram da sizin zamanınızı alan ve belirli bi aşamada sizden 10 dolar para isteyen, sacma otesi bir proğram, asla kullanmayın zamanınıza emeğinize ve harcadığınız kotaya yazık.
VBSEOSİTEMAP GENERATOR : Bu eklenti zointsle birlikte kullanılabiliniyor, 2 dk da sitenizin sitemapini yapıyor arkadaşlarım.. Evet yanlış duymadınız 2 dk ta sitemapinizi yapıyor... bu proğram lisanslı vb seo kullanıcılarına verildiği icin buradan maalesef veremiyorum forumları arayıp edinin
KARŞILAŞILAN SORUNLAR : ftp nizde bulunan admincp dosyasının adını değiştirirseniz, admin paneldeki vbseo eklentisinin şıklarından birinin calışmadığını gorursunuz, onun icin bu sitemapi oluşturana kadar admincp adının orjinaline yani admincp ye donuş yapın
.HTACCESS : Yine eklentide yer alan iceriği eski htaccess inizde oynama yapmadan altına yapıştırın ve kaydedin,
VBSEO SİTEMAP : Sevgili arkadaşlar sizlere adını verdiğmim eklentide ki uploload klasorunde bulunan bu klasoru olduğu gibi puplic html ye atıyoruz, attıktan sonra, eğer bu klasorun kendini CMOD 777 Yaparsanız bağzı serverlarda hata alınabiliniyor, nihayetinde dizin acık hale gelmiş oluyor, onun icin sizler bu vbseo sitemap klasorunun icindeki DATA klasorunu sadece CMOD 777 yapın..
RESİMLİ ANLATIMI YAPIYORUZ ;
http://resimupload.com/ds151116416_muratcabuks.html
Resimdeki şekilde yaptıktan hemen sonra admin panelinizden dosyayı import ediniz dosya import ettikten hemen sonra admin panelinizi yenileyin yani f5 yapın…
Bu işlemde bittikten sonra *vbseo* diye admin panelinizin en ustunde solda yeni bolumu goreceksiniz arkadaşlar, bunlardan her ikisine girip calışıp calışmadığına bakınız,
KARŞILAŞILAN HATALAR VE COZUMLERİ : Eğer, şıklardan ustteki calışmaz ise, internal server hatası verirse, ftp deki vbseo sitemap klasorunu 777 yapmışsınızdır sadece icindeki DATA klasorune uygulayın bu işlemi,
Veda admin panel adınız admincp değildir, onu admincp yapın
Daha sonra ikinci şıkka yani vbseo sitemap reports a gelin, direk şifreli bolum sorar size bu şifreli bolumdeyken enterlayın girecektir, şifre oluşturmadık cunki
Daha sonrada Run Sitemap Generator deyin, size emin olup olmadığınızı soracaktır evet deyin,
Bu aşamadaki problemler ? Calıştırdım fakat hata alıyorum, Cozumu: ftpnizdeki vbseo sitemap klasorundeki DATA klasorunu CMOD 777 yaptığınızda duzelir,
Buraya kadar tamamdır heralde, eğer hatasız bi şekilde işi başardıysanız arkadaşlarım, sıra bunu webmaster tools tan eklemeye geldi,
Bunun icin :
http://siteadınız.com.net/sitemap_index.xml.gz diyerek direkt ekleyebilirsiniz,
Bu anlatımlarım vb forum siteleri icindir, tamamen uygulanmış ve sonuc alınmış işlemlerdir,
2 dakikada sitemapi yapmanın keyfini surun arkadaşlarım… Herkese iyi indekxler dilerim
Eee artıkın bi teşekkur edersiniz dimi ?
NOT : vbseo lisanlı bi urun olduğu icin sitemap generatoru buradan malesef veremiyorum, dediğim gibi forumları aratırsanız bulursunuz,
NOT2 : Soylemeyi unuttum arkadaşlarım, admincp de bulunan *vbseo* sekmesinin birinci şıkkından bu sitemap yaptığımız bolumde bizden istenen şifreyi oluşturabilirsiniz bu eklenti ZOİNTS ile birlikte mukemmel şekilde calışmaktadır... sorununuz olursa lutfen cekinmeden yazın yardımcı olayım sizlere
Arkadaşlarım araştırmam sonucunda vbseo sitemap generatorun ucretsiz olduğunu gordum
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=144730
orijinal yeri burasıdır isteyen arkadaşlarım icin ek olarakta veriyorum...
yapamayan arkadaşlara her zaman yardımcı olurum
saygılar sunarım
Vb Forum Sitenize 2 Dakikada Sitemap Yapın
vBulletin0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- vBulletin
- Vb Forum Sitenize 2 Dakikada Sitemap Yapın