Merhaba arkadaşlar son zamanlarda bakıyorum ki bircok kişinin sitesi hekleniyor.Malesef ki aslında biz Turk'uz kardeşiz boyle birşey yapmamamız gerekiyor ama bir takım boyle şeyler oluyor bazen hekleyen sucluyken bazende heklenen suclu oluyor cunku bazı insanlar iyice nerdeyse sitemi hekleyin diyorlar biz istiyoruz ki lutfen bunların hicbiri olmasın.Bunun icin birkac şeyler soylemek istiyorum.
1.Sosyal Muhendislik:
Sosyal Muhendislik ile hek yemek icin almanız gereken onlem bilgisayarınızda guvenilir bir virus programı olması gerekir ki bazı ark niyetli kişilerden keylog yemeyiniz.Kimseye şifrenizi kolay kolay vermeyiniz ben onu yapıcam bunu yapıcam diye sadece cok guvendiğiniz kişilere anca verin zaten MyBB ile alakalı sorununuz olursada biz varız zaten buyrun bizlere sorun.
Site Serverdan hek Yemek:
Sitenizin barındığı servarda acık varsa serverdan heklenebilirsiniz.Bunun icin ise alabiliceğiniz onlem cok guvenilir bir serverda sitenizin barındırılması gerekir.
Sistem:
Kullandığınız sistemde acık olabilir.Bu da sitenizin heklenmesinde buyuk bir kolaylık yaratır.Mesela bir vB sisteminde buyuk acıklar vardır ve bunlar kapatılması zaman alır boylece heklenebilirsiniz.Bir MyBB de bu sorun pek yoktur şuana kadar ben karşılaşmadım ama bazı eklenti,geliştirmelerde acık oluyor mesela.
Panel:
Panelden hek yiyebilirsiniz bazı kullandığınız panellerde buyuk acıklar vardır.
Yapılması Gerekenler:
Serverınızı sağlam bir server olarak secmek.
Sisteminizin acıklarını kapatmanız veya acığı olmayan sistem kullanmanız gerek.
MyBB:
Admin Paneline Ek Şifre.
Admin Panelinin Klasor Adını Değiştirin.
config.php ismini değiştirmeniz.
config.php Chmod 644 yapmanız.
Gereklidir.
Makale: Yiğit C. - JelixViewer
MyBB - Site hek İcin Gerekli Onlemler
MyBB Tema Düzenlemeleri0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- MyBB
- MyBB Tema Düzenlemeleri