Bu hukumetin ne zoru varsa eğitim fakultesi mezunlarıyla.. Herkese bir kolaylık yaptı, oğretmen olabilmeleri icin elinden gelen cabayı gosterdi.. Tabi bu caba oğretmen olmak amacıyla Eğitim Fakultesine gidenler icin hic bir zaman olmadı....
Bu ulkede 2002 yılının Kasım ayında o bildiğiniz secimlerden sonra eğitimde adeta oğretmenlere savaş acıldı, 4 yıl okuyarak oğretmenlik diploması alan Eğitim fakultesi mezunları icin "Otekiler" politikası izlendi..
Eğitim fakultesi mezunlarının, oğretmen olmak ne kadar hakkı ise, oğretmen olmak amacıyla değil de farklı amaclarla okuyan kişilere oğretmen olmak icin yeni haklar tanındı..
Acık oğretim fakultesi olarak bildiğimiz. Birebir eğitim almadan sadece sınavlara girerek okul bitirmeye olanak sağlayan Eskişehir Anadolu universitesinde de oğretmenlik icin guya acılım yapıldı.. Acık oğretimi okuyanların da oğretmen alabileceği bir değişiklik yapıldı.. Bunun gibi değişikliklerle her kesime oğretmen olma hakkı tanıtan hukumet şimdi de formasyon alması mecburi olan Fen edebiyat fakultelerinden bu mecburiyeti ortadan kaldırıyor..
Yapılanlardan şoyle bir gorunum ortaya cıkıyor.. Universiteden mezun olan var ama oğretmenlik mezunu yok.. Ve bu universite mezunları oğretmen olarak istihdam edilmek isteniyor.. Evet boyle bir gorunum cıkıyor ortaya.. Boyle bir gorunum daha once de ortaya cıktı ve 90 bin kişi oğretmenlik okumadığı halde oğretmen yapıldı.. Şimdi son durumu goruyorsunuz 30 binlerin sıfır cektiği sınavları goruyoruz...
Bu 90 bin alım o zamanlar normaldi.. Cunku oğretmenlik mezunu yoktu ve takviye olarak 90 bin kişi farklı bolumlerden alınmıştı.. Bu da yanlış ama zaruretler bunu gerektirdi..
Gelelimşimdiki zamana..
Oğretmenlik bolumu mezunu 244 bin mezun boşta gezerken diğer bolum mezunlarının oğretmen olabilmesi icin onlerini acmak ve bunu medyada mujde diye duyurmak hangi akıl ve anlayışla acıklanabilir..
Hic mi Eğitimle alakanız kalmadı da tepeden inme değişiklikler yapıyorsunuz..
Bu yapılanlara on ayak olan milli eğitim camiasını ve bunu milletimize mujde diye duyuran basın camiasını şiddetle kınıyor ve bu yanlışlardan donmelerini tavsiye ediyorum ...
Haksızlığa Uğramış Bir Oğrtetmen Adayı
Kaynak: SesiniDuyur.Org
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- Bir Nebze Acılım Vaadedin !