Wordpress emekcilerinin en buyuk korkusu, gosterdiği emeklerinin bir sunucu hatası veya guvenlik eksikliği nedeniyle saniyesinde kaybolmasıdır. Gun gectikce benzer siteler arttığı icin, rekabeti duşurmek amacıyla, ozellikte bireysel olarak sitesini yoneten başarılı kullanıcıların sitelerine saldırılar oluyor.Bu nedenden dolayı sizlerin işine yarayabilecek iki adet Wordpress Otomatik Yedekleme eklentisini tanıtıcağım.

1) Wordpress Backup to Dropbox

Bu eklentinin saldırılara bir faydası yok fakat sizin belirlediğiniz zaman dilimleri icerisinde Wordpress sitenizin yedeğiniz DropBox hesabınıza kaydediyor. Wordpress Backup to Dropbox eklentisi yedekleri Dropbox'a attığı ve sizin sunucunuzun hafızasını doldurmadığı icin bana gore en iyi Wordpress Otomatik Yedekleme Eklentisi.

Wordpress Backup to Dropbox Eklenti Sayfası

2) XCloner

Bu eklentinin en buyuk ozelliği sadece Wordpressin değil sizin sectiğiniz tum klasor dosyalarını sıkıştırılmış halde sizin sunucunuz da yedeklemesi ve yuklemesi.

XCloner 'ın tek dezavantaji, sunucu hafızasını yedekleme aralığına bağlı olarak doldurması.

XCloner Eklenti Sayfası

Eklentilerle alakalı olarak benim goruş ve tarafım kesinlikle Wordpress Backup to Dropbox eklentisinden yanadır.Hem sunucu hafızasını etkilemez, hemde buyuk bir saldırı altında sunucunuzdaki tum dosyaları kaybediceğiniz icin XCloner eklentisinin faydasını goremezsiniz.

Bilgi paylaştıkca coğalır ve değerlenir diyerek, kaynak belirterek paylaşımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
Kaynak: Bityavrusu.com