Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere wordpressin en iyi seo eklentilerinden biri olan seo ultimate eklentisinden bahsedeceğim biraz.
Şimdi diyebilrisiniz ki bu eklentinin diğerlerinden farkı ne.Evet bence bir cok ozelliği barındıran bu eklenti diğer seo eklentilerinden biraz daha farklıdır.
Googlede yıldızlı cıkma,Googlede videolu cıkma,Googlede harita olusutrma ozelliği ve 404 hatalarını gosterme gibi bir cok ozelliğe sahiptir.

Module Manager : Bu bolumde hangi ozelliklerin off hangilerininse on kalacagına karar veriyoruz ama size tyavsiyem resimdeki gibi olsun.Cunku file editor dediği şey sizin robots.txt dosyanız yoksa onu yapmayı saglıyor.
404 Monitor : Bu bolumde herhangi bir linke tıklanmıs ve 404 hatası alınmıssa anında size bildiriyor.Bu bazen ziyaretci bazen yandex,google botları olabiliyor.

Code Inserter : Burada site ici linkleme yapıyoruz. Tag bu kutucuga atıyorum ahmet yazarsanız yani anahtar kelimenizi yazarsanız header sitenin en ust kısmına linksiz sadece text olarak gozukur.Before Item Content ve After Item Content bolumlerinde ise anahtar kelimelerinize link verdiyseniz onuda aşağıda Deeplink Juggernaut baslıgı altında gostercem eger yaptısanız buda size tum konularınızda yazı oncesi ve sonrası anahtar kelimenizi linkli olmus halde gosteriri.Vurgulamak isterim ki yazı ici linkleme yapmıyor.Footer link ekler gibi konuı oncesi ve sonrasına ekleme yapıyor.Footer kutucunda ise Tag ozelliğinin yaptıgı gibi footer e text kelime eklemenizi sağlıyor.
Deeplink Juggernaut : Bu bolumde link bolumleri ve Anchor Text bolumlerimiz vardır.Bu ustte bahsettiğim mevzuyu buradan yapıyoruz.Tabiki sadece onunla kalmıyor.Burada yapğtıgınız linklemeler yazı icinde o kelimeleriniz geciyorsa onalrıda linklemeye alıyor.Smart link seo gibi.
Link Mask Generator : Ustteki ozoellikle benzer birşeydir.
Meta Description Editor - Meta Robot Tags Editor : Bu bolumleri zaten kendiniz gorunce anlayacaksınıkz ne işe yaradıgını.Bu bolumlerin en guzel ozelliğinden biri eger herhangi bir yazınızın acıklaması yoksa burada gorup hemen acıklama ekleyebilirsiniz.
Open Graph Integrator : Bu bolumde facebook,twitter gibi yerlerde nasıl cıkmak istediğinizi ayalıyorsunuz.
Diğer kalan iki uc kategori ise gorupte kolayca kavrayacagınız işlemlerdir.Peki yazıları nasıl ekliyoruz.All in seo eklentisi kullananlar bilir onun gibi birşey ama biraz daha gelişmişi tabi ki .
Ben videolu olarak biraz anlattım goruntu bulanık cunku mb cok yuksek oldugundan kesmek zorunda kaldım oda bulanık oldu.Ama anlasılır muhakkak.
http://www.youtube.com/watch?v=aUzSx__PDmg
Benim anlatacakalrım bunlar.Benim bu her turlu işimi goren bir eklentidir.En azından soyle duşunun nerden baksanız 4-5 eklentinin yerini tutuyor ve size en azından sorgu,js,css v.s gibi şeyleri azaltmaya yarıyor bu sayede.​