Merhaba arkadaşlar, bugun fark ettim ki surekli kufur eden cocuklardan daha tehlikeli olan 21-22-23-24-25 yaşlarındaki toxic kitle. Bu yaş gurubundakilerin en az %40'ının toxic ve sorunlu Player'lar olduğunu fark ettim. Oranları cok yuksek.
Genel olarak cok da alt liglerde değiller. Gumuş ligde ozellikle boylesi cok.

Bu yukarıda belirttiğim yaş grubundakiler veletlerden cok cok daha toxic ve tehlikeliler. Bundan kesinlikle emin oldum.

Bunlar oyuna bir kadın girdiğinde taciz ediyorlar. Bircok kez şahit oldum.
Hemen hemen her turlu kufur ve hakaretler ağızlarından eksik olmuyor. Hemen hemen her mac.
Gorece daha az skora sahip ve tepkisini gosteremeyecek Player'lara karşı cok daha sert ve kufur dolu oluyorlar. Hemen hemen olmasa da 2 macta bir goruyorum.
Ve motor gibi direkt konuşuyorlar, hic susmadan konuşuyorlar.
Sesi cok cıkınca bastırdıklarını duşunup daha da cok kufur ediyorlar.

Galiba hayatlarında hicbir başarısı, eğitimi ve yeterli ekonomik duzeye sahip olamayan, okuması ya da calışması gereken tipler oyunda herhangi bir sacma sapan sebep bularak insanlara kufur ve hakaret etmeyi kendilerine hak goruyorlar.
Fakat bu problemleri olan hic tanımadığım bir insanın sorunları ve iğrenc bir hayatı beni neden etkilesin ve rahatsız etsin!
Ben senin kufurlerini duymak zorunda mıyım?

Psikolojide yansıtma psikolojisidir.

Kabaca kendi rezalet ve pacavra hayatlarında ofke duydukları kişi ya da davranışlara sesini cıkaramayan bu vasat ve kepaze tipler;
Basit bir bilgisayar oyunundaki insanlara kufur ve hakaretler savurarak kendilerini rahatlatmaya calışmasıdır.
Fakat burada random olarak oyuna giren insanları ne sucu var?

Ayrıca bu insanları boyle 'yahu oyunda kufur ediyor, ne olacak?' duşuncesinde olan insanlardan da tiksiniyorum.

Burada kufur hakaretler havada ucusuyor. Anayasamızda kanunları olan idari para ve hapis cezası verilen 'kufur hakaret, tehdit' sucları işleniyor. Baroların ve diğer yargı mercilerinin, sosyologların ve psikologların bu Valorant kitlesini ve oyununu incelemesi gerektiğini duşunuyorum.

Toplumda ve bilgisayar oyunlarını oynayan insanlarda huzursuzluğa yol acıyor, toplumu etkiliyor. Bunu kimse soylemiyor!
Her gun kufur ve hakaret eden insanları goren olgunluğa erişmemiş cocuklar bu hareketlerin sıradan ve normal bir davranış bicimi olduğunu duşunebilir.

O kadar gundem oldu, videolar cıktı, halen bu Valorant'ın toxic kitlesi duzelmedi.
Oyuna o kadar reklam ve guzel bir satış stratejisi gosteren Riot Games halen bu TR serverını duzeltemedi.
Dunyaya bakıyorum mesela Kore'ye. Direkt vatandaşlık numarası ile giriş yapıyorlar oyunlara!
Getirsene TR serverına?

Ya da ornek olarak FACEIT'teki gibi davranış indeksi getir, cezaları daha da arttır zor mu?
Kufur hakaretten once 3 gun, 1 hafta, 2 hafta ve sonrasında 6 ay ve uzeri cezalar veriyor bildiğim kadarıyla Riot Games.
Direkt olarak 1 hafta, 1 ay, 3 ay olarak duzenlesene? Cok mu zor? Ya da direkt olarak 3.kere ceza alanı kalıcı olarak banla?
Oyuncun mu azalacak? Hayır. Zaten en az 5 milyon insan TR serverında oynuyor.
5 milyon cok buyuk rakam. Belki 10-15 milyon bile olabilir.

Belkide kasıtlı olarak boyle bırakıyorlardır kim bilir?
CS:GO'da boyle konuşan tipleri direkt atabiliyordunuz oyun esnasında.
Riot Games bu durumlarda diyor ki direkt olarak mute at oyununa bak diyor.
Tamamda ben gene de normalde en az para cezası alması gereken birisinin kufur ve hakaretlerini duyuyorum, bu ona reva mı?

Bir insan oyunda round sonu kaybettikten sonra neden mikrofon tuşuna basıp kufur ve hakaret ederki? Ne alaka? Her mac goruyorum arkadaş!
Kaybedince mikrofona basıp kufur ediyor, kendince 'erkeklik, guc gosterisi, ofkeli' efekti veriyor diğer takımdakilere kendi kucuk aklıyla, işin ozu bu aslında.
Ben bunları her mac cekmek zorunda mıyım!

Her neyse. Genel olarak problemli ve kufur hakaret eden insanların rezalet ve pacavra hayatları kafa dağıtıp oyun oynmaya giren insanları rahatsız etmesine izin vermeyin. Ben bugun oyuna girdim ve moralim bozuldu, benim moralimi bu pacavra tipler bozamaz noluyor?
Ben oyun oynamaya girdim bu oyuna, rezalet tiplerin kufurlerini duymaya değil.
(Ha not bunu okuyan gizli toxic arkadaşlar eminim goreceklerdir, ortalama her mac en az 20 skora ulaşan lurker bir Player'im, oyle kotu bir Player'de değilim!)
Hickimsenin rezalet ve iğrenc hayatının iğrenc problemlerinin kahrını cekmeyin. Heleki bir de hic tanımadığınız oyunun random olarak attığı birisi ise!
Oyun icinde raporlama butonuna basmaktan artık ben yoruldum. Bu son derece rahatsızlık duyduğum bir duruma karşı eleştiridir!