Uyarı: Yaptığım uygulamanın Technopat ile hicbir alakası yoktur. Technopat hicbir sorumluluk kabul etmemekte. Uygulamayı kullanırken tum sorumluluk kullanıcıya aittir.
Bilgilendirme: Kayıt defteri kısmını cok uzun olduğu veya karışık olduğu icin atlayan cok kişi vardı, ona ithafen boyle bir uygulama yaptım.
2. Bilgilendirme: Uygulamayı indirirken Chrome zararlı algılayabilir, aynı şekilde Windows da kişisel bilgisayarınızı koruduk diyebilir. Bunun sebebi sanırım Creator/Company kısımları bomboş olduğu icin. Meraklısı icin uygulamanın kod iceriği:
Surprizbozan
1-) Sistemi Optimize Etme
A-) Denetim Masası > Guc Secenekleri > Yuksek Performans planını seciyoruz.
Surprizbozan: Ryzen Kullanıcıları Chipset surucunuzu kurduktan sonra AMD Ryzen High Performance planını secebilirsiniz. Sistem soğutmanız kotu ise bu ayarı secmeniz zararlı olabilir, Ryzen Balanced ayarını da secebilirsiniz)
B-) Ekran Kartı Ayarları
AMD ekran kartı ayarları
Surprizbozan: Guncel Surum
Surprizbozan: 19.11.3 Windows 10 2004 surumunu kurduktan sonra Guru3D sitesinden indirdim, AMD'den değil. 19.11.3 ile aldığım FPS rehberin sonundadır.
NVIDIA ekran kartı ayarları
Surprizbozan
C-) Oyun(lar)da Problem Yaşayanlar
AMD ekran kartına sahip olan kullanıcılar icin kaynak videoda Windows 10 Oyun Modu'nun kapatılması onerilmiş. Ben kapalı da kullandım acık da, bir problem yaşamadım. Onerilme sebebi bazı kişilerde tam ekran oyunlarda bug/hata'lara sebep oluyormuş.
D-) Kayıt Defteri Ayarları
Uygulamayı kullanmadan once bir sistem geri donuş noktası yaratmanızı tavsiye ederim. Fakat yine de, bir şekilde, eğer yeni kayıt defteri ayarlarından memnun kalmazsanız, sisteminizde aksine performans kaybı yaşarsanız, uygulamadaki "Hepsini Geri Al" butonuna tıklayarak varsayılan değerlere cevirebilirsiniz.
Surprizbozan: Geri Donuşum Noktası Oluşturma Kod:Panoya kopyala
Bu Bilgisayar > Ozellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Sistem koruması
Burada Windows'u kurduğumuz diski secip, yapılandır diyoruz. Ardından sistem korumasını ac diyoruz. Kullanımı disk boyutunuza gore arttırabilirsiniz.
Uygula dedikten sonra oluştur diyoruz.
Burada bir acıklama yazıyoruz, kafanıza gore bir şey yazabilirsiniz. Tekrardan oluştur diyoruz.
Uygulama linki:

FjallsarlonFPS MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Virustotal linki:
VirusTotal VirusTotal

Uygulama hakkında:
Yonetici olarak calıştırmanız lazım. Yonetici olarak calıştırmadığınızda işlemlerde hata alacaksınız zaten. Kullanım mantığı:
Uygulamada olmayan, AMD ekran kartı kullananlar icin yapılması gereken ek ayar:
Surprizbozan
EnableUlps değerini 0 olarak ayarlıyoruz. Kayıt defterinde arattığınız zaman cıkmıyorsa endişe etmenize gerek yok.
Kayıt defterine girmek istemiyorsanız MSI Afterburner kullanabilirsiniz. Bu ayarı Genel Ayarlar kısmında bulabilirsiniz:
E-) QuickCPU
Eski adı CPU Unpark olarak bilinen bu program, birnevi tum cekirdekleri aktif hale getirmeye yarıyor. Dilerseniz uygulamadan veya aşağıdaki linkten sitesine gidebilirsiniz:
Quick CPU - Real time performance optimization and Sensor monitor Quick CPU is a real time CPU performance optimization program, that can help optimize and monitor main system parameters on a hardware level; CPU Temperature, Core Temp, System load, CPU Voltage, CPU Power, FIVR control, CPU Undervolt and more...
Kurduktan sonra programı 1 kere acmanız, cekirdekleri otomatik olarak optimize edecektir.
2-) CS:GO'yu Optimize Etme
A-) csgo.exe ayarlarını boyle yapıyoruz
B-) Config ve Autoexec

Userdata MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
VirusTotal VirusTotal

İster uygulamadan, isterseniz de yukarıdaki linkten Userdata.RAR'ı indirin. İndirdikten sonra icinde sisteminize uygun olacak şekilde config dosyalarını aşağıdaki gibi belirtilen yola atın.
Eğer burada 1'den fazla klasor varsa, hepsinin icindeki 730localcfg konumuna atabilirsiniz.
Veya hangisinin CS:GO oynadığınız hesaba ait olduğunu anlamak icin:
Surprizbozan Bendeki tam sayıyı gizledim, "partner=" kısmından sonraki sayı ile doğru userdata klasorunu uğraşmadan bulabilirsiniz.
B.1-) Autoexec Ayarlama
Userdata'ya config ve autoexec configlerini attıktan sonra ayarlarınız değişecektir. Cozunurluğunuz de bir seferliğe mahsus değişecektir. Bu atolye haritası ile kendinize gore veya Community/Pro oyuncuların configlerini ayarlayabilirsiniz.
Steam Workshop::Config Generator ✮ crashz & Misterio
İşlemleriniz bittikten sonra Show my config dediğinizde konsol komutlarını kopyalayıp userdata klasorumuzdeki autoexec.cfg'ye ekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta; Crosshair, HUD ve cl_bob komutları normalinde autoexec.cfg'nin başında mevcut. Yani onları silip, konsol cıktısını autoexec.cfg'nin en altına ekleyin. Boylelikle ayarlarınız cakışmaz.
C-) Advanced 3D Audio Processing Ayarını Kapatma
D-) Benzeşmeyi Ayarlama
Gorev Yoneticisi > Ayrıntılar > csgo.exe'ye sağ tıklayıp Benzeşmeyi Ayarla dedikten sonra CPU 0'ın tikini kaldırıyoruz.
Bunu yapmak bana FPS testinde 5-6 FPS kazandırdı, 4;4 sistemlerde daha cok kazandırabilir belki.
Eğer bu işlemden memnun kaldıysanız, oyunu her actığınızda bunu yapmanız gerekecek.
E-) Başlatma Komutları
Kod:Panoya kopyala
-novid -no-browser -nojoy -freq 240 +snd_use_hrtf 0 +exec autoexec.cfg
"-freq" değerini kendi monitor tazeleme hızınıza gore değiştirmeyi unutmayın. Bunlara ek olarak kendi ozel kodlarınızı(-language, -tickrate vb.) da ekleyebilirsiniz.
3-) Sonuc
2 Aralık:
Surprizbozan
1 Haziran, yenilenen ile:
Surprizbozan 800-900 arası gidiyor, F12'nin verdiği drop cl_showfps'e bayağı yansımakta.
FPS testi yapabileceğiniz harita:
Steam Atolyesi::FPS Benchmark
Evet arkadaşlar, işlemlerimiz bu kadardı. Yaptığı işlemlerden sonra bilgisayarı stabil calışmayan, oyunlarda daha az FPS alan varsa oluşturduğumuz sistem geri yukleme noktasına donebilirler. Şahsen ben kullanıyorum, hicbir sorun yaşamadım.
4-) Kullanıcı Sonucları
Surprizbozan thefalcon27 dedi:
Oncelikle size bu konuyu actığınız icin cok teşekkur ederim. Artık gına ettirmişti CS. Profilde gorduğunuz sistemim ile 80 FPS'e bile savaş esnasında duşuyordum. Yaptığınız işlemlerin aynısını teker teker yaptım. Kesinlikle savaş esnasında bile 250-300 FPS'in altında duşmedi, olum macında hem de. Size cok teşekkur ederim. Post'da yazmışsınız eğer diğer oyunlarda FPS duşuşu yaşarsanız tekrardan geri yukleme yapın diye. GTA 5 ve Forza'da denedim, 2K'da Ultra'da hicbir FPS duşuşu yaşamadım. Aynı şekilde oynuyorum. CS:GO'da zaten 500 FPS ilk PC'yi aldığım gun almıştım sanırım, artık 350-500 FPS'te oynuyorum. Gercekten cok teşekkurler hocam, kesinlikle gruplarda paylaşacağım. Elinize ve emeğinize sağlık.
Eki Goruntule 536158
Genişletmek icin tıkla...
HAYALLER RTX AMA HAYALLER dedi:
Hocam 2020'de duşuşlerin onune gectim, cok teşekkur ederim. Sizin yontem işime yaradı. En sondaki videolu kısmı yapamadım ama sağlık olsun, cok teşekkur ederim.
ragnarock492 dedi:
Bu arada rehberi 6600K kullanan sistemde denedim, Mirage haritasında 1080P 400+ FPS alıyorum, başarılı.
Blacksidemre dedi:
Merhaba. Cok guzel bir rehber yapmışsınız, elinize sağlık. Bu arada rehberi yeni gordum. Ayarları bilgisayarıma yaptım ve 30 FPS ve baya drop aldığım oyun şu anda 60-70 kare hızlarında geziyor. Droplar internete bağlı olarak oluyor ama o kadar da olsun. Rehber icin cok teşekkur ediyorum. İyi sosyaller.
Ozan Mehmet Halic dedi:
Ben FPS konusunda fark yaşadım hocam yine de bu guzel rehber icin teşekkurler.

MRG-Boys dedi:
Average framerate: 65.70 cıktı. Eskiden 50 falan cıkmıştı, artış var.
Ama bir an bilgisayar cokecek zannettim, 8 FPS
Eki Goruntule 580566
Teşekkur ediyorum bu guzel rehber icin.
Kaynak:
Surprizbozan