Yaklaşık 1-2 hafta onceden beri takıntılıyım. CS:GO oyununda gereksiz FPS dropları yaşıyordum. Facebook gruplarında coğu kişi FPS dropları yaşamadığı mı, monitorun kac HZ ise maksimum o kadar kare gostereceğinden fazla FPS almanın bir işe yaramayacağını soyledi. Oyunu ciddiye alıp oynayanlar CS:GO başlatma secenekleri ayarlıyorlar (-novid -console gibi komutlar). ben de hepsini tek tek silip denedim, FPS 300'u gormuyor iken 400-500'lere kadar cıkmaya başladı. Sabit bir arkasından bakarken minimum şu an 330 FPS goruyorum. Daha sonra her kodun internetten acıklamasına baktım. Eğer bilgisayarınız iyiyse yeterli verim alamıyor gibi gozukuyorsanız CS:GO'da, aşağıda yazdığım kodlar sizde de yazılıysa kaldırmanız guzel bir cozum olabilir. Kasaya gecmeden once laptop kullanıyordum FPS artışı oluyordu. Şu an elimde da V4 bulunuyor. Laptopta kullandığım kodlardan dolayı FPS droplar yaşıyordum bilginiz olsun.
Kendi başlatma seceneklerimden kaldırdığım kodlar ve internette bulunan acıklamaları;
-High: "Bu komut başlatma seceneklerinde kullanıldıktan sonra oyun acıldığında sistem ayarlarından oyunun onceliğini daha ust bir seviyeye cıkartır. Bu komutu kullanmak arkaplanda az uygulama acıkken duşuk performanslı sistemlerde daha rahat bir oyun oynama keyfi sunacaktır. Ama arkaplanda uygulamalar acık ve bu komut kullanılırsa oyunda sağa sola donme gibi reflekslerde donmalar kare kayıpları artacaktır. (Asıl problem bunu kaldırınca cozuldu arkadaşlar. )"
-Threads: Bu komuttan sonra girilecek sayıya gore oyuna işlemcinizden cekirdek ayıracaksınız. Eğer bilgisayarınız 2 cekirdekse 4 girmek performans duşuşune yol acabilir. Kesin bir performans değişimi hakkında bilgi olmadığı icin kullandıktan sonra performans duşer ise başlatma seceneklerinden kaldırmanızı tavsiye ederim. (Laptoptaki cekirdek sayısı duşuk olduğundan tam CPU performansı alamıyor, CPU genelde %50 kullanılıyordu)
Cozum CS:GO duşuk FPS & FPS drop sorunu
Oyun Dünyası0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Cozum CS:GO duşuk FPS & FPS drop sorunu