Merhaba arkadaşlar.Sonunda forum temasını bitirdim.Sanırım artık paylaşma vakti geldi cattı.Temayı acıklamaya gecmeden once birkac birşey soyleyecem.Aslında ben bu temayı ucretsiz dağıtmayacaktım.Millet 30-40 tl ye sat sat diye tutturdu ama ben satmıyorum.Değerimi bilin haa Ayrıca yaptığım her tema benim icin buyuk bir tecrube oluyordu.Galiba bu tema tecrubelerimi gostermeme yarıyor
Temanın Ozellikleri

Aslında temada alıntı sistemi olacaktı.Kodlar hazırdı fakat jquery bilmediğimden sonunu getiremedim.
Şunu da soyleyim ki sizi sayfa şablonlarıya hic uğraştırmıyorum.Temayı Temalar kısmından aktif ettiğiniz gibi tek yapmanız gereken kategorileri oluşturup konu acmaktır.
Anasayfada Kategoriler

Anasayfada kategorileri 3.alt kategoriye kadar gosterebilirsiniz.Sanırım resim herşeyi anlatıyor.
Duyuru Kısmı

Her forumda olması gereken ozelliklerden birisi olmasa da ben koymak istedim.Varsa ziyaretcilere gostermek istediğiniz duyurular,tema panelinde girerek gosterebilirsiniz.

Forumdan Canlı Yayın

İşte bu ozellik her forum temasında olmalıdır bana gore.Forumda ne olup bittiğini daha yakından takip edebilirsiniz.Son konular,populer uyeler,son uyeler ve populer kategorileri listeliyor.Son cevapları şimdilik koymadım,v2 de artık.

İstatistikler

Temanın can yakan kısımlarından birisi.Eklentisiz son online uyeleri gosterebilirsiniz.Ancak sadece online uyeleri gosterebilirsiniz.Database bilgim yeterince olmadığı icin ancak bu kadar oldu.Son 1 saat icinde online olan uyeleri gosteriyor.

Uyeler Sayfası

Bu temayı kullanan herkesin uyelerini listeletmeye hakkı vardır diye duşundum.Sadece admini kırmızı ile de gosterttim ki farklı olsun.

Profil Sayfası

Gercekten ozenerek yaptığım tek yer sanırım.Gorduğunuz gibi profil goruntulenme olayını bile ekledim.

Profil Duzenleme Sayfası

Bu sayfa da gercekten guzel oldu.Uyelerin wp-admin den profil duzenlemesi yerine,direkt olarak buradan halletmesi eminim herkesi sevindirecektir.

Arama Sonucları sayfası

Bu sayfa da gayet kullanışlı oldu.

Tekil Yorum Sayfası

Emin değilim ama bu ozelliği sanırım kimse farketmedi.Bi tıklayın oraya

Kilitli Konu Olayı

Her forumda olması gereken bir olaydır.Ben de yapmak istedim.Faydasını gormedim değil

Moderator Olayı

Temada moderatorluk sistemi vardır.Eğer ki bir kullanıcıyı "İcerik Sağlayıcı" secerseniz, o moderator rutbesine sahip olur.Neden mi icerik sağlayıcı diye sorarsanız,editor veya yazar yapmaya gerek yoktu cunku.Yetkisi tum konuları duzenleyebilmedir.Yorumları duzenleyemez.

Ben Uyelerin Konuları Duzenlediklerinde Bilmek İsterim Diyenlere

Benim icime ilk başta şu şuphe duştu : Ya uyenin biri kendi konularını sonradan duzenleyeip kendi linklerini koyarsa ? Boylece hem sitenizden link cıkışı olacaktı farketmeyecektiniz hem de enayi yerine konacaktınız.

Ben de boyle bir cozum yolu buldum.Bu sayfa sadece adminlere ozeldir.

Ayrıca bir de boyle yaptım.Bu kısmı da sadece adminler gorebilir.Boylece kullanıcılarınızdan bir adım onde olursunuz.

Konu Acma,Konu Duzenleme ve Yorum Duzenleme Sayfaları

Bu sayfaları da elimden geldiğince guvenlikli yaptım.Umarım bir hata ile karşılaşan olmaz.Şu ikon olayı cok bomba oldu ama Eğer ikon secili değilse otomatik ilk ikonu koyar.

İmza Sistemi

Forumun olmazsa olmazıdır.İmza sistemi yapmasam cok buyuk bir eksiklik olurdu.

Rutbe Sistemi

Kullanıcılar mesaj ve konu sayılarına gore 5 yıldıza kadar rutbelendirilirler.

Sanırım resimden de anlaycağınız uzere kullanıcılar toplam konu ve mesaj sayısı 10,20,50,100 ve 250 olduğundan rutbe atlar.Bu kısmı fonksiyonlar.php dosyasından duzenleyebilirsiniz.

Tema Paneli

İşinizi kolaylaştıracak bir de panel yaptım.Ne yalan soyleyeyim halim kalmadım artık ondan boyle basitcecik birşey oldu

Gelelim Temanın İc Yuzune : Kullanıcılar

Ben şahsen kullanıcıların herşeyini tek bir sayfadan takip etmek istediğimden dolayı boyle yaptım.

Demo ve İndirme

Temayı bu adresten indirebilirsiniz arkadaşlar.Link
Demo olarak wpustam.com u verebilirim : Demo

Umarım temayı beğenirsiniz.Footerda bir adet link vardır.Kaldırmak isteyenler 20 tl vererek temayı domainlerine lisanslı bir bicimde kullanabilir.
Son olarak, bloglarınızda paylaşırsanız sevinirim Yorumları alalım var mıdır bu temanın dunyada bir benzeri