bu yazıyı son gunlerde artan Hyip Furyasına bir nevi referans teşkil etmesi icin hazırladım.
Sanırım henuz parasını kaybeden yok, Ancak korkarımki olayları hic tartmadan girenlerin ileride husrana uğrama şansı yuksek...Bu yuzden lutfen yazdıklarıma kulak verin.
(Burada diğer uyelere haksızlık olmasın diye ref kodumu yayınlamıyorum, bilenler zaten actığım başlıklardan bana ulaşabilir)
1-) Hyip Nedir?
Hyip yani High Yeast Investment Programın kısaltılmısıdır. Hyip'ler Uyelerine kısa vadede yuksek oranlarda kar getirisi fırsatı sunmaktadırlar
2-) Bankalar bile 1000 euro gibi bir rakama 3 ayda ancak 3 euro getiri sağlayabilirken, nasıl oluyorda bunlar bu kadar yuksek getiri sunabiliyorlar?
Hyip'ler, kısa donemde uyelerinden binlerce dolar topluyorlar, ve ayakta kalabildikleri donemde bunları getirisi daha yuksek ceşitli entsrumanlarda değerlendiriyorlar.
stock market, forex vb gibi
3-) Paramı Guvenle Yatırabilir Miyim?
Hayır!!! Hemen hemen tum hyipler uyelik sozleşmelerinde, hatırı sayılır bir risk olduğunu uyelerine belirtmektedir.Tabii bunu pek kimse okumaz! Acıkcası paralarımız hicbir zaman %100 guvende değildir. Keza toplanan tum fonlar bu piyasalarda 1 gunde yok olabilir. Dolayısı ile sizde mağdur olursunuz.
4-) Hyiplerden uzak mı durmak gerekir?
Hayır!!! Risk alabiliyorsanız, rasyonel davranırsanız kısa zamanda oldukca yuksek getirilerin sahibi olabilirsiniz.
5-) Hyip'ler legal mıdır?
Hayır!!! Bircok ulke bu programları mağdurların artması uzerine yasalarıyla sıkı takibe almışlardır. Pek cok hyip bu yuzden işler kotuye gidince ortadan kaybolmayı ilke edinmiştir.
6-) Hyip'ler legal değilse bende suc işlemiş sayılabilir miyim?
Ne hayır Ne de Evet!!! Bu durum ulke yasalarına gore değişkenlik gosterir. Ancak Siz trden başvurmuş olsanız dahi, buyuk vurgunlarda global internet polisi tarafından belki sorguya cekilebilirsiniz. Hyip yi işletende kacmadıysa tutuklanır.
7-) Hyip'lerin ortalama Var olma suresi ne kadardır?
7 gun - 60 gun arasında değişmektedir.
Hyipler daha uzun omurlu olamaz mı?
Aralarında 1998 yılından beri faailiyet gosteren, pek cok hyip mevcuttur. Bunların coğu illegal başlamasına karşın tum sertifakasyonlarını tamamlamayı başarmış olanlardır. Bunlarda da elbet risk vardır, Risk yoktur demek yanlış olur.
9-) Peki Nasıl bir Strateji belirlemeliyim, Ben yinede bir miktar bu piyasalarda değerlendirmek istiyorum.
- ) oncelikle, en guvenilir tabir edilenin dahi yeterince guvenilir olmadığını aklınızda tutun
-) Kaybedebileceğiniz, size zararı dokunmayacak bir butce ayarlayın ve bunun dışına cıkmamaya calışın.
-) Unrealistik oranlardan kacınmaya calışın, 1-2 gunde %200 gibi getirilerden
Ancak bu demek değildir ki buralardan paranızı alamazsınız.!! Nitekim gozlemledğim pek cok hyipde 1000 dolar koyup 2-3 gun sonra 4000 dolar alanlarda mevcut.
-) Hyipler hakkında bilgisi olanlardan yardım alın, Orneğin bu forumda başlık acan ve odeme alan tecrubesini sizinle paylaşanların izinden gitmeye calışın, mumkunse onun uzerinden uye olarak ona destek olun. Cunku size bu fırsatı sunabilmek icin kendisinin de ilk etapda bir riske girdiğini ve referal kodunu buralarda yayınlamasının hakkı olduğunu unutmayın. Sonucta kimse, birisinin uzerinden uye oldu diye kendi parasını kaybetmez. Yatırdığı para depozitde aynen gozukur. (eksilme olmaz) Vadedilen ref bonusları hyip tarafından sizin ust uyenize hediye olarak gonderilir.
-) Eğer işler buna karşın ters gitmeye başlar ise, Hic duşunmeden bu oyunu bırakın. Arkanızı cekin ve gidin. Daha fazla uzulmektense daha az uzulmek iyidir.
Saygılarımla
p.s: Bu yazıyı izin alarak sitenizde, kullanabilirsiniz. Pm den istek vemeniz yeterli olacaktır.
Detay icin : nye1.be
ek-1:
Arkadaşlar rica ediyorum izin alma konusunda bu hususa saygı gosterelim. Sonucta beni gene dinlemeyen, izin bile almadan yayınlayanlar olacaktır, ama emeğe saygısı olanların dediklerimi anlayacaklarını dusunuyorum, Tesekkurler
ek-2: ısrarla izin almadan direk sitelerine yazıyı koyanlar var lutfen biraz empati kuralım. Onlara soyleyecek soz bulamıyorum. Kendilerini biliyorlar.
HYIP nedir? Ne değildir?-Onemli
Yatırım Araçları0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- İnternetten Para Kazanma
- Yatırım Araçları
- HYIP nedir? Ne değildir?-Onemli