BTCFRM uye olduysanız Bitcoin'i biliyorsunuzdur yada oğrenmek amacıyla foruma uye olmuşsunuzdur. Bitcoin'in nedir ne değildir arkasında hangi teknolojiler var pozi mi vb soruları her turlu forumdan oğrenebilir bu konunun altına da yazabilirsiniz.Gelelim konumuza (lafı uzatarak kelime sayısını arttırmaya calıştığımı duşunmeyin zaten fazla fazla yazıyorum
Altcoin Nedir ?
Altcoin aslında cok yanlış biliyor.Oyleki coğunluk Bitcoin'e bağlı onsuz bir hic olarak duşunuyor ancak bunun sadece bir kısmı doğru coğunluğu yanlış.Altcoin dediğimiz coinler kendi algoritmasından tutun şifrelenme turune kadar farklı olan coinlere denir. Bitcoin'in nasıl kendisine ait bir yazılımı ve şiflemesi var ise altcoinlerin de kendine has yazılımı ve şifrelemeleri vardır.Kendisine has yazılımı altyapısı olan coinlere ornek vermek gerekirse; Ethereum(ETH), Ethereum Classic(ETC) ve İOTA gibi bir suru coinin kendisine has altyapısı bulunmaktadır.
Peki insanlar neden bu altcoinleri Bitcoine bağlı olduğunu duşunuyor.Bunun cevabı aslında cok basit, altcoinler Bitcoin kadar tanınmadığından Bitcoin'in hacim değeri daha yuksek olmasından ve borsalarda direkt alımı olmadığından dolayı altcoin alabilmek icin oncelikle Bitcoin almamız gerekiyor daha sonrasında istediğim altcoini alabilmekteyiz.(Bir firmadan bazı altcoinleri direkt alım yapabilirsiniz) Peki Bitcoin duşerken altcoinler neden duşuyor ? şoyle ki gundem de Bitcoin ile ilgili bir olumsuz haber yansıdığı zaman insanlarda genel bir panik havası oluşuyor, piyasanın babası boylesine kotuleniyorsa bu coin de gider satmalıyım duşuncesine giridiği icin birde yabancı borsaların altcoinlerle işlem yapabilmeniz icin Bitcoin istemesidir.Yani eğer benim borsamda X coin ile al sat yapmak veya x coin almak istiyorsan bunu dolar veya euro ile alamazsın ben Bitcoin istiyorum demelerinden dolayı otomatikman Bitcoin duştuğu zaman altcoinlerde Bitcoin kuruna gore duşuşe gecer.Ornek vermek gerekirse Bitcoin 7000$'dayken Ripple 1$ da Bitcoin 6000$'a geldiği zaman Ripple bitcoin ile işlem gorduğunden dolayı otomatik olarak 0.90$'a duşuyor.
Bu denklemi kurmak ilk etapta biraz zor geliyor hatta bazen mantıksız geliyor ki bana da gelmişti.Fakat şimdiden şunu soylemem gerekiyor yazımda hem bitcoine bağlı değil hemde bağlı dedim bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum altcoinler altyapıları ve şifrelenme tarzından dolayı Bitcoin'e bağlı değillerdir ama borsalarda Bitcoin ile işlem yapıldığından dolayı bitcoin'e bağlı diyoruz.