Bitcoin'in aralık ayında hızlı bir şekilde yukseliş gostermesi ile bircok analizci ve bitcoin yatırımcıları dahi bitcoin'in bu kadar hızlı yukselmesini beklemediklerini soylemişti.Oyleki 2017 yazında 10.000TL'ye geldiğin de bile insanlar neden daha onceden almadık tren kactı, artık cok gec demeye başlamıştı.Ancak kasım da BTC ufaktan artışa başladı ve Aralık ayında hızını alarak 20.000$'a kadar yukseldi bu kısımda da tabiki ah vah daha once neden almadık diyenler eksik olmadı.Tabiki bu kadar hızlı artmasındaki sebep ise son zamanlar da Bitcoin'in cok fazla gundem de kalması daha once alamayanların da piyasaya girmesi bunda buyuk etken oldu.

Bu sureden sonra ise Bitcoin ocak ayına girmesi ile birlikte yavaş yavaş duşmeye başladı ve insanlar panik satışı yaparak duşuşu daha da hızlandırdı ve tekrardan Bitcoin balon patlıyor konuşmaları gundeme geldi.Bunun ustune bir de bazı ulkelerin Bitcoin'i yasaklamaları olsun Bitcoin'e vergi gelecek konuşmaları olsun duşuşu freni patlamış kamyon gibi hızlı duşuş devam etti ve herkesi bir korku sarmaya başlamıştı.Oyleki 6000$'a kadar duşen bitcoin yatırımcılarını buyuk zarara soktu.Daha sonrasında tekrardan 11.000-12.000$'a gelen bitcoin şu sıralar 6.800$ seviyesinde geziniyor.

Bitcoin 500.000 Dolar Olur mu ?
Bitcoin duşuşu başlaması ile birlikte John Mcafee isimli biri Bitcoin'in 500.000 dolar hatta daha sonrasında 1.000.000 dolar olacağını soylemiş hatta boyle bir şey gercekleşmezse penisini kesip yiyeceğini Twitter hesabından paylaşmıştı.Peki boyle bir şey mumkun mu ? Acıkcası ben Bitcoin'in 2020'ye kadar 1.000.000 doları bırakın 100.000 dolar bile olacağını bile duşunmuyorum.

Oyleki Bitcoin'in 1.000.000 dolar olması demek piyasadaki toplam Bitcoin'in değerinin 2.1 trilyon dolar olması demektir.Durum boyle olunca boyle bir şeyin pek de mumkun olmadığını gormekteyiz.Bana gore John Mcafee yuksek sayıda takipcisi olduğundan dolayı insalar Bitcoin aldırarak fiyatı birazda olsa cıkarmak istedi tabii bu benim kendi goruşum.(John Mcafee kişisel hesabından bircok coin onermiş ve fiyatı ciddi şekilde yukselişe gecmişti)Bitcoin elbette yukselecek ancak bu kadar ucuk fiyatlara gelmesi pek mumkun gozukmuyor en azından kısa vadede.