HAZIRLIYAN : DJ SONSUZLUK

PALTALK Nedir ?

Paltalk şu anda goruntulu ve sesli chat olarak en cok tercih edilen programdır,AOL'u bile ilgide tamamen geride bırakmış,hem free,hem de paralı olarak hizmet veren bir programdır.

Paltalk'ı nerden download edebilirim ?

Paltalk'ı http://www.paltalk.com sitesinden download edebilirsiniz.

Uyelik şart mı ? Para odiyecekmiyim ?

Evet uyelik şart,ve mail adresinizi dogru şekilde yazın.Guvenlik kodu mail adresinize gelecek.
Para sadece mavi nick almak icindir,free olarakta uyelik acılabiliyorsunuz.
Uyeligi download etmeden once zaten zorunlu tutuyor.

Mavi Nick nedir ? Siyah nick nedir ?

Mavi nick paralı dedigimiz nicktir,bu nick VIP diye tabir ettigimiz şekildedir,yani istediginiz oda da rahatlıkla cameraları gorebilirsiniz.
Ayrıca mavi nick popup ozelligi olan bir nicktir,yani acılışta ki reklamlar vs. gibi popup sayfaları acılmamaktadır.

Siyah nick ise,free diye tabir ettigimiz bir konumdadır,siyah nick olarak size verilir,cameraları sihay olarak yazılan oda isimlerin de siz resim gibi izliyecek ve o kişinin goruntusunu devamlı olarak yenileme yapmak zorundasınız.
Ama mavi olarak yazılmış oda isimlerinde,video gibi goreceksiniz cameraları.Sorunsuz şekilde kullanmak istiyorsanız mavi oda isimlerini tercih edin.

Mavi renk ile yazılmış odalar ne anlama geliyor ?

Bu odalar,mavi nick gibi belli bir sure kiralanan VIP odalardır,herkez bu odalara girebilir.
Bu odalarda nick'niz FREE bile olsa cameraları rahatlıkla gorebilirsiniz,kısaca siz mavi nick sahibi olmasanız bile,bu ozellikten yararlanıyor durumuna donuyor.
Tek kotu yanı bu odaların 200 Kişi sınırı olmasıdır.Siz camera acan uyeleri vs. rahat gormek istiyorsanız bu odaları tercih edin.

Mavi nick nasıl alırım,paltalk icin ***** varmı ?

Bu işte en cok sorulan soru diyebilirim,malesef arkadaşlar paltalk icin ***** yok.Cok eski versionlarında vardı,ama anında işini bitirdiler.
Artık paltalk cok kapsamlı ve buyuk bir program,haliyle aşırı reklamlardan kazandıkları paralar sayesinde.Hem guvenlik,hem de acıklar konusunda kesinlikle taviz vermiyor.

Paltalk devamlı olarak version degiştiren ve belli saatlerde tamamen kapatılır server.Guvenlik bakımları yapılır,hatta paltalk bulunan acıkları ve *****ları yayınlıyan siteleri bildirene oduller veriyor,hal boyle olunca ***** ve mavi nick olayı ruya olur.

Siz şu şekilde alabilirsiniz,başkasının mavi nickini calar ve tum bilgilerini hemen degiştirirsiniz.Bunun icinde yontemler var ve yapan da cok kişi var.
Ama mavi nick VIP gozuyle bakıldıgından,kısa sure sonra nick sahibi ugraşarak geri alabiliyor nickini sizin elinizden.Paltalk HELP bu konuda oldukca duyarlı.

Bazı kişiler bayan gibi nick acıp,mavi nickli erkeklerle diyolog kuruyorlar,onları baştan cıkartarak adamı tav ediyorlar
Adam da sizi etkilemek icin nicki mavi nick yapıyor,sizde dogru adult odasına koşuyorsunuz.

İnanın bana bayanları etkilemek icin,mavi nick alan erkekler cok fazla,bu adamların durumları oldukca iyi,dayıyorlar kredi kartını ve alıyorlar size mavi nick,3 aylık veya senelik.

Siz yaparmısınız bilmem,ama sadece yontemleri bilmeniz acısından ve neler yaptıklarını bilin diye bunuda yazıyorum.
Mic ve camerası olmayan bayana,kesinlikle bayan gozu ile bakmayın kurnaz oldukca fazla arkadaşlar.

Turk odaları varmı ? Ve odaları nasıl gorecem ?

Tabi ki,bir cok ulkenin odası mevcut ama gurup olarak bunlar ayarlanmış,yani turklerin oldugu gurup farklı.

Şimdi ben size paltalk'ı kurduktan sonra odaları nasıl goreceginizi şema olarak anlatıyorum.

Paltalk uzerinde bulunan GROUPS buttonuna basın >>> Acılan pencerede gurupları goreceksiniz.By Language / Nationality /Other turklerin oldugu guruptur,bu gurup icinde,musluman ulkeler,turkler ve rusların odaları bulunmaktadır.

Odaya girdim Cameraları nasıl gorecem ?

Odaya girdikten sonra cameraları gormeniz icin yapmanız gereken :

Acılan odada,sağ tarafta SEE VIDEO Buttonunu goreceksiniz,buna tıkladıgınız da sol tarafta 3 tane alt altta pencere acılacaktır.

Bu pencerelerin her birinin altında siyah ucgen işareti goreceksiniz,bunlara tıklayın istediginiz kişinin nickini secin.

Kapatmak icin aynı sağ tarafta ki tuşa tekrar basın,sol taraf kapanacaktır.

Cameram Yok ben gorebilecekmiyim oda da camera acanları ?

Tabi ki goreceksiniz,camera olma zorunlulugunuz yok kesinlikle.Yalnız cameranız yok iken camera acmaya calışmayın,calışmıyacaktır zaten.

Cameram var ben nasıl odalarda acıcam ?

Yine oda da sağ tarafta bulunan START PUBLİSH buttonuna basın,bir kucuk pencere acılacaktır.
Size alt altta iki secenek soracaktır,siz Video Blaster WebCam ( VFW ) secenegine bir kere tıklayıp,tamam'ı tıklayın.
Cameranız acılmış olacaktır,kendinizi izlemek icin SEE VIDEO buttonuna basın ve nickinizi secin listeden.

Cameramın ayarlarını nerden yapıacam ?

Paltalk uzerinde bulunan,FILE yerine girin,VIDEO SETUP OPTIONS girin ve gerekli ayarları yapın,olculeri ve renk ayarlarını burdan yapabilirsiniz.

Microfonum var ben nasıl konuşacam ?

Bunun icin oncelikle bir kac uyarı yapmam gerekiyor,kesinkle ama kesinlikle sıra varsa mic. almayın,yoksa oda sahibi sizi ban'lıyacaktır.

Sıra varsa oda da,sıraya girip sıranın size gelmesini bekliyeceksiniz.

Oncelikle mic. ayarını yapalım,başınıza bela olacaktır standart mic alma tuşu ( CTRL ),genelde yazarken herkez buna basar ve mic'i kapmaya calışıyor sanılır odadan atılır.

Sizin yapmanız gereken ise :

Paltalk uzerinde ki SETUP buttonuna basın,acılan pencerede yukarda PREFS kısmına girin,.Global HotKey Enabled kutusunu işaretleyin ve F12 secenegini secin,artık F12 tuşuna bastıgınızda ( basılı tuttugunuzda ) oda da konuşacaksınız.

Sıraya gecmek icin oda uzerinde,yine sağ alt kısımda req talk buttonuna basın,listede nickinizin yanında EL kaldırmış bir işaret cıkacak,bu ben micrafon almak icin sıra bekliyorum anlamında olacaktır.Nickiniz en ustte oldugunda mic.'i alabilir,şarkı calabilir veya konuşabilirsiniz.

Yalnız genelde odalar muzik uzerine oldugu icin,konuşmak yerine muzik calmak zorundasınız.Odaların icerikleri oda icinde belli olur zaten.

XXX Odalarına nasıl girebilirim ?

Bunun icin,paltalk uzerinde yine GROUPS tuşuna basıyoruz ve acılan gurup bolumunde bu sefer en altta goreceginiz secenek kutusu goreceksiniz.
Show Adult Groups kutusunu işaretleyin,size tamam'mı diye soracak siz tamam deyin ve listenin en alt kısmında,adult odalar eklenicektir.
Eğer hala turk odalarını veya başka odaları goruyor iseniz,Groups penceresi uzerinde,CATG buttonuna basın ve alt kısmına bakın listenin.

Bu odalar icinde en işlek olanı,Adult Playground ( a) bolumudur,bu odalar genelde siyah dedigimiz odalardır ve mavi nick olmadıgı icin resim gibi goreceksiniz cameraları,ama mavi isimli odalar var,onlarada pek ragbet yok.
Siz orayı gezer uygun olanı bulursunuz zaten.

Ozel konuşmak istiyorum nasıl yapıcam ?

Bayanlar genelde %90'I nerdeyse ozelini kapatırlar,yani sizi listesine almadan kesinlikle onlara yazamazsınız.
Bunun icin genel alanda ondan rica ederek sizi listesine almasını sağlayın,altıkdan sonra,o kişinin nickinin uzerine oda da sağ tuş yapın ve Privete Chat yerini secin,ozelde olacaksınız artık.

Ozel de camera ve sesli goruşme nasıl yaparım ?

Ozel penceresinde,cameralı goruşme icin VIDEO buttonuna basın ve ona teklif gidecektir,kabul ettiginde,sağ tarafta iki pencere acılacaktır.
Onun ki ve sizin goruntuzunuz,onun camerası yok ise eger orası mavi olarak kalacaktır.
Aynı şekilde sizin cameranız olmasa bile onu gorebilirsiniz,oda da ki gibi camera zorunlulugu yok kısaca.

Sesli goruşme icin,CALL buttonuna basın ozel penceresinde ve daveti kabul etmesini bekleyin,kabul ettiginde mic. ve ses işaretleri cıkacak sol tarafta.
Etmez ise zaten edilmedi diye uyarı gelecektir size,yine burda konuşmak icin F12 tuşunu kullanın.

Listeme kişi nasıl eklerim ?

Paltalk uzerinde veya ozel uzerinde ki ADD yerine basın,paltalk uzerinde basarsanız,nick arama yerine nicki yazın ve cıkan nick'e iki kere tıklayın,listenize gelecektir.

** Dokumanların devam etmesi ve sizlere daha yararlı olabilmemiz icin
Lutfen bu adrese TIKLAYIN http://www.forumtr.com/reputation.php?p=27537
ve olumlu veya olumsuz yorumlarınızı yazarak bize destek verin..

*** Sizler icin, Sizler ile Daha İyilerine, Daha İleriye... ***

Desteginiz İcin Teşekkurler
Saygılar

Soru ve cevaplar : DJ SONSUZLUK