Bitcoin veya diğer kripto paraları satın almak isteyen yatırımcılar icin boş yere fazladan komisyon odememek icin kılavuz niteliğinde bu yazıyı okuyup okutturmanızı tavsiye ederim.

1- Oncelikle Binance uyeliği acmanızı tavsiye ediyorum. Zira komisyon oranları Turkiyeye nazaran oldukca iyi.
2- Binance'a "%10 Komisyon İndirimli Link" uzerinden kayıt olursanız Ekstra %10 Komisyon İndirimi kazanırsınız. (Bu linkten girdiğinizde aşağıdaki gibi %10 komison indirimi alacağınıza dair şoyle bir ekran acılacak)

3- Bir Turk borsasından mesela Paribu'dan hesap acacaksınız.
4- Borsalara kayıt olduğunuzda kimlik ve selfie ile onaylatmanız gerekiyor.
5- Bankadaki paranızı Paribu hesabınıza havale/eft yapacaksınız. (7-8 bankayı denedim. Turkiye Finans, Akbank ve İş Bankası ile gonderimde sorun yaşanmıyor)
6- Bu parayla komisyonu minimum tutacak bir kripto alacaksınız. Mesela XRP veya ETH
7- Artık Turk borsasına bir kripto varlığınız var. Şimdi bu varlığınzı Binance'a gondereceksiniz.
8- Şimdi'de Binance'daki XRP varlığınızla en azından 1 adet BNB almalısınız. Cunku BNB alırsanız komisyon oranı %0,1 değil %0,075 olacak. (Dikkat:İndirimli linkten kayıt olursanız %10 daha duşuyor)
9- Kalan XRP varlığınız ile Bitcoin alabilir hatta daha fazla BNB alabilir ve diğer kripto paraları satın alabilirsiniz.

Yukarıdaki olayları hızlıca madde madde yazıyım dedim. Şimdi acıklamaları yapıyım.

BNB alarak %25 Komisyon İndirimi
Benim vermiş olduğum link ile kayıt olduğunuzda esktra %10 İndirim
Bu indirimleri gereksiz bulmayın zira kendisini 10'a, 20'ye katlayabilen bir piyasadan soz ediyoruz.

Neden Banka Onermesi Yaptım?
Ben kripto'ya girdiğim zaman 7-8 bankaya gittim ve her defasında gonderimde engel ile karşılaştım. Yani havale/eft iptal edildi.
Ancak Turkiye Finans ile gonderimi yapabildim. Ayrıca Akbank'ın ve İş Bankası'nın da kripto'da sorun cıkartmadığını oğrendim.

Neden Hem Turk Borsası Hem de Binance borsasını ornek verdim?
Cunku Paranızı havale/eft ile gondermek icin bir Turk borsasına ihtiyacınız var.
Ayrıca diğer yandan Turk borsalarında hem market sınırlı hem de daha onemlisi komisyon oranları cok fazla (3-4 kat civarı)
Bu konuda Binance hem guvenilir hem de komisyonu cok duşuk. Diğer borsaların komisyonlarını gormek icin Bitcoin Borsaları Karşılaştırma listesiniz inceleyebilirsiniz.
Kredi kartıyla alıyım derseniz totalde baktığınızda %5 hatta %10 civarı komisyon oluyor.
Bu yuzden mantıklı olarak once Turk borsasına para gonderip kriptoya geciyoruz ve ardından Binance'a gonderim yapıyoruz.

Neden Yolu Uzatıp Once XRP alıp sonra BNB alıyoruz ve ancak bundan sonra Bitcoin veya Altcoinlerden alıyoruz?
Eğer once Turk borsasına para gonderip direkt olarak Bitcoin alırsak. Bitcoin'in gonderim masrafı oluyor. (Altta komisyon listesi var)

Ancak mesela XRP'de herhangi bir masraf yok. Bedavadan gonderirsiniz.
Sonra da BNB satın alıyoruz ve profil sekmesinden "Masrafları odemek icin BNB kullanılıyor ( 25% indirim )" kısmını aktif yapıyoruz. (Alttaki resimde gosterilen yer)
Boylece artık kripto varlığımız ile Bitcoin ve Altcoin alırken komisyon oranımız zaten duşukken daha da duşuyor.

Binance borsasında kendi ref linkimi verdim. Benim refim ile kayıt olursanız bana kucuk bir komisyon veriyor ama buradan kayıt olmazsanız canınız sağolsun.
Arkadaşlar lutfen bu konuya aklınıza gelebilecek en sacma yorumu bile yapın.
Soru sorun.
Alakasız bile olsa soru sorun.
Sorularınız ve yazacak olduğunuz yanıtlarınız ile birlikte yeni konu acmaya beni teşvik etmiş olursunuz.