Ceşitli nedenlerden dolayı eski sitelerinizi yeni bir siteye taşıma gereği duyabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere 301 yonlendirmesi ile eski sitenize ait hitinizin en az kayıp yaşayarak yeni sitenize yonlendirmekten bahsedeceğiz. 301 yonlendirmesi sayesinde hitinizin yanısıra pr değeri gibi ozellikleride taşımış olacağız.
Adım adım takip edebilirsiniz.
İlk once yapmanız gereken eski sitenize ait tum ftp ve database dosyalarınızı yedeklemek ve bu yedekleri yeni siteye aktarmak ve kurmak olacaktır.
Ardından eski sitenizin google doğrulmasını yaptığınız hesabınızı (Google Webmaster Aracları) acarak yeni sitenizi kaydediniz ve doğrulayınız. Bilmeyenler bu yazımızdaki makaleyi okuyarak yapabilirler.
Son kısımda eski sitemizi nasıl yonlendireceğimize geldik. Burada bircok yontem bulunmaktadır. En genel kullanılan yontem olarak .htaccess dosyamızı duzenleyerek yapabiliriz. .htaccess dosyanızı acarak aşağıda verdiğim kodları yeni ve eski sitelerinizin isimlerine gore duzenleyerek mevcut .htaccess dosyasına ekleyebilirsiniz eğer .htaccess dosyanız yok ise oluşturup ana dizine atınız.
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
ReWriteCond % ^(www.)?eskiadres.com$ [NC]
ReWriteRule ^(.*)$ http://www.yeniadres.com/$1 [R=301,L]
En son bir adım kaldı. Sitemizi Google Webmaster Aracları aracılığı ile yeni domaine taşıma isteği gondermek. Webmaster Arackarına giriş yaptıktan sonra (sitenizi doğruladıysanız) aşağıdaki resim size yardımcı olacaktır.
alıntı
301 Yonlendirmesi Nedir ? Nasıl Yapılır ?
Google Optimizasyon0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- 301 Yonlendirmesi Nedir ? Nasıl Yapılır ?