SEO sektorunun gelişmesi ile birlikte blogunuza cok daha fazla ziyaretci akışını sağlayabilirsiniz. Yeni icerik uretirken hangi konuları yazmalıyım? şeklinde soruların yanıtını bir onceki yazımda vermiştim. Benzersiz icerikten dem vurmuş, ozgunluk sıkıntısına işaret etmiş ve urettiğim icerikler ile ilgili sizlere yardımcı olmaya calışmıştım.

Blogger arkadaşlar sektorleri ile alakalı anahtar kelimeleri tespit etmek ve direkt olarak ziyaretciye yonelmek icin ufak da olsa anahtar kelime analizi yapmak durumunda kalıyorlar. Cevrede SEO uzmanı kartviziti ile kişilerin sayıların artması haliyle bilgi kirliliğine de neden oluyor.

Yine cok uzun bir giriş oldu biliyorum, şimdi Ucretsiz SEO anahtar kelime bulma aracı UberSuggest'i sizlere tanıtmak isterim.

Bloglamaya yeni başlayanlar icin İtalyan bir yatırımcı tarafından piyasaya surulen UberSuggest yazmış olduğunuz kelime ile alakalı sizlere bircok sonucu alfabetik sıraya gore sunuyor. Ustelik bunu yaparken de herkese acık ve ucret sınırlaması yok! Benim en cok hoşuma giden ozelliği ise ucretsiz ve herkese acık oluşu diyebilirim.

UberSuggest : Kolay Anahtar kelime bulma aracı

Blog tutanlar icin SEO calışmaları berbat bir his, bunu cok iyi biliyorum. Ancak bir yerden başlamak lazım ki, arama motorlarında cok aratılan konuları blogunuzda yazdığınızda, otomatik olarak arama motorlarından gelen ziyaretci sayısı artış gostersin. İlk başlarda cok aratılan 40-50 adet konuyu blogunuzda işlediğinizde, sabit bir ziyaretci akışınız zamanla oturacaktır.

Bircok isim yapmış web sayfası anahtar kelime analiz ve calışmalarını SEO uzmanlarının gozetiminde yaparken, beyin fırtınası ve niş kelimeler ile hedefe doğrudan ulaşabiliyor.

UberSuggest Anahtar Kelime Aracı nasıl calışır?

Ubersuggest.org adresine girdiğinizde, karşınıza bir arama paneli cıkıyor. Sektorunuz ile ilgili anahtar kelimeyi girdiğinizde, ulke dili ve arama motorunu da hemen altındaki secenekten belirleyebiliyorsunuz. Kendimden yola cıkarak gercekleştirdiğim ornek şoyle:

Benim bir blogum var ve anahtar kelimem SEO olsun. SEO calışmaları ile ilgili arama motorlarında en cok insanların neyi araştırdığını oğrenmek istiyorum. Bunun icin UberSuggest'i ziyaret edip, arama cubuğuna SEO kelimesini yazmalıyım. Karşıma aşağıdaki gorseldeki gibi bir sonuc cıkıyor:
seo anahtar kelime bulma

Gorselde gorulduğu uzere, SEO ile ilgili en cok merak edilen konuların listesi alt alta sıralanıyor. Bunun yanında A'dan Z'ye kadar anahtar kelime onerileri de yer alıyor. Sıklıkla olmasa da ben de ara sıra UberSuggest'ten yararlanıyorum, faydası var mı? İnanın cok fazla.

Unutmadan, gorselde de gorduğunuz yeşil artıları tıkladığınızda, işinize yarayacak anahtar kelime sağ bolumde bir yerde toplanıyor. Boylece sayfanın cıktısını alırken sadece istediğiniz kelime onerilerini almış oluyorsunuz. Hemen şoyle de gosterelim:

Yazacak icerik belirleme konusunda sıkıntı ceken bloggerlar icin fikir verme ve beyin fırtınası yaratma anlamında buyuk faydası olacağını duşunuyorum.
kaynak​