Merhabalar;
Wordpress kategori'si Tema & Eklenti olarak ikiye ayrılmış iyinet.com'umuzda. Ancak Tema alt kategorisine gittiğimizde iyinet tema arşivini goruyoruz sabitlenmiş bir başlık altında. Bunu gorunce niye eklenti arşivimiz olmasın da demedim 2.bi niyetim bu konununda sabitlenmesi ancak bir diğer niyetimde wordpress alttabanlı acacağım site icin bilgi edinmek,edinirken arşivlemek, yeni uyelere ve eskilere gostermek veya hatırlatmak(indirtmekte olabilir).
Kullandığım; oho. oho. pardon.. Kullanacağım Wp eklentileri olarak şunları duşunuyorum;
wp-pagenavi wp-postviews wp-page-numbers wp-random-posts all-in-one-seo-pack Wordpress konusunda yeni yeni kendimi geliştirdiğim icin pek birşey bilmiyorum. Orneğin bu all in one seo pack eklentisini kurduğumda zaten etiket ekliyorum bu seo'nun yanında acılan + etiket sekmelerinin ne işe yaradığını bilmiyorum. Tabi ki yarıyor ancak acıklama yapacak biri olursa en azından neyi ne icin kullandığımı bilirim ve yine akabinde wordpress google sitemap generator diye bir eklenti varmış(robot.txt bumu yoksa değilse robot.txt'yi nereden bulucaz bi soru daha cıkıyor karşımıza). Bu eklentiyi kurmalımıyım ? *htacces denilen bir dosyadan bahsediliyor ancak benim boyle bir dosyam yok bunun icinde bir eklenti bulabilirmiyim ? Bu ak-ismet denilen eklenti niye Api anahtarı istiyor ve ne işe yarıyor ?
Eklentilerin dışında takip ettiğim coğu blog sayfasında alexa validator gibi thumb.. turunde resimcikler goruyoruz alexa ya kaydolma haricinde bu resimcikleri blogumuzda gostermekte zorundamıyız ? Yeni acılacak olan bi bloğa eklentisinden dahasına şu şu şunu yapmalısın dediğiniz yer varmı ?

Tekrarlıyorum Bu başlık sayesinde kullanılan kullanılmayan tum eklentiler burada link ( download veya yonlendirme ) verilirse en azından yeni uyelerin arayışı kolaylaşır hepsi tek başlık altında olur. Teşekkur Ederim okuduğunuz icin iyi eğlenceler...