Wordpress sitelere konu eklemeyi bilmeyenler icin, yeni başlayanlar icin resimli bir rehber hazırladım. Bu siteye uye olan arkadaşlarımızın %90'ı biliyordur. Fakat ozellikle google uzerinden gelenler icin guzel bir rehber olacağı kanısındayım. Yinede sormak istedikleriniz olursa, konu altından yazmanız yeterlidir. Lafı fazla uzatmadan, wordpress kurulu sitelere nasıl konu ekleneceğini acıklayalım.
1- İnternet tarayıcınıza ( chrome, firefox, explorer vs.. ) aşağıdaki adresi yazarak " Enter " tuşuna basın.
2-Acılan sayfada aşağıdaki gibi giriş bilgilerinizi yazın.
3- Giriş yaptıktan sonra, sol taraftan Yazılar>>Yeni Ekle kısmına tıklayın.
4- Daha sonra, şekilde gorunduğu gibi, ust kısma konu başlığı, alt taraftaki boşluğa ise konu iceriğini yazın.
5- Ekleyeceğiniz konuya resim eklemek icin, aşağıdaki şekilde gorulen yere tıklayın.
6- Acılan pencerede " Dosya Sec " duğmesine tıklayın.
7- Konuya ekleyeceğiniz resmi secin.
8- Resmi sitenize yukledikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza cıkacak. Burada " One cıkarılmış gorsel olarak kullan " yazısına tıklayın. " Bitti " yazısını gordukten sonra, en alt sol tarafta bulunan " Tum değişiklikleri kaydet " yazısına tıklayın ( Bu kısım temanızın ozelliği ile alakalıdır. Bazı temalar one cıkarılmış gorsel ozelliğini kullanmayabilir )
9- Sağ taraftaki bolmeden " Kategoriler " kısmından, ekleyeceğiniz konuya uygun olan kategoriyi secin.
10- Yine sağ tarafta bulunan " Etiketler " kısmına, ekleyeceğiniz konuya uygun olan etiketleri giriniz.
11- Herşey hazır olduktan sonra geriye yazınızı yayınlamak kalıyor. Sağ taraftaki panelden " Yayınla " duğmesine bastığınız anda, eklediğiniz konu sitenizde goruntulenecektir.
İyinet uyeleri icin hazırlanmıştır. Kaynak gostermeden kullanmazsanız seviniriz. Herkese iyi calışmalar.
İpucu Wordpress sitelere konu ekleme | Resimli anlatım
WordPress0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- WordPress
- İpucu Wordpress sitelere konu ekleme | Resimli anlatım