Merhaba arkadaşlar biliyorum bircoğumuz wordpress kurulumunu cok iyi biliyoruz fakat forumda videolu anlatım daha once yapılmamış. Bizlerde bu zaviyeden yola cıkarak hem yeni arkadaşlarımıza kaynak olması acısında wordpress kurulumu 'nu videolu ve sesli olarak anlatmaya karar verdik umarım yararlı bir paylaşım olur.
8 dakikalık videomuzda wordpress kurulumunu baştan itibaren oğrenmiş olacaksınız.
1. Adım: WordPress İcin Veritabanı Oluşturma
- Sitenizin yonetici paneli uzerinden (CPanel, Plesk, DirectAdmin vb.) Veritabanları » MySQL Veritabanları sekmesine tıklayınız.
- Yeni Veritabanı Oluştur bolumunden veritabanı ismini giriniz. (Orneğin: trendwp)
- MySQL Kullanıcıları bolumunden yeni kullanıcı ekleme işlemini gercekleştiriniz.
- Veritabanına Kullanıcı Ekle bolumunden gerekli kullanıcı ve veritabanını secip Ekle (Add) butonuna tıklayınız. Bu bolumdeki onay kutularından TUM İZİNLER (ALL PRIVILEGES) alanını işaretleyip Değişiklikleri Kaydet (Make Changes) butonuna tıklayınız.
2. Adım: WordPress Yuklemesi
WordPress ’i Turkce olarak indirmek icin lutfen bu bağlantıya tıklayınız. İndirdiğiniz arşiv dosyasının iceriğini bir RAR/ZIP programı ile (Orneğin: Winrar) acabilirsiniz. Arşiv dosyasındaki wordpress klasorunu herhangi bir dizine cıkarınız. Dosya transfer protokolu (FTP) aracılığı ile sitenize yukleyebilirsiniz.
3. Adım: WordPress Kurulumu
Tum dosyalar Dosya transfer protokolu (FTP) aracılığı ile yuklendikten sonra yukleme işlemini yaptığınız bağlantıya gidiniz. (Orneğin: trendwp.com/blog) Ekrandaki yonergeleri takip ederek kurulumu sonlandırınız.
4. Adım: WordPress Kişiselleştirme
Bu adım tamamen kişisel insiyatiflere kalmış bir adımdır. WordPress Tema desteği ve eklenti yonetimi sayesinde sitelerinizi, bloglarınızı herkes tarafından beğenilen şık siteler haline getirebilirsiniz.
Kaynak: http://www.trendwp.com/wordpress-kurulumu.html
Wordpress Kurulumu, Video ve Sesli Anlatım - TrendWP.com
WordPress0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- WordPress
- Wordpress Kurulumu, Video ve Sesli Anlatım - TrendWP.com