Merhabalar.
Sitem icin yeni bir tema yapma girişiminde bulundum. Herşeyi gayet guzel yaptım ve oturttum. Fakat 3 sorunsaldan bir turlu kurtulamadım ve cozumde bulamadım. Diğer sitelerde aramama rağmen hep benzer şeyleri yazmışlar belki başına gelen vardır farklı bir yontem ile cozmuştur diye duşunerek yazıyorum ve umarım burada cozum bulabiliriz.

1. Sorunsal Resimlerin Tek Boyutta Kaydedilmeme sorunu.
Gorunuşte kolay bir sorun banada oyle gelmişti ki en sona sakladım. Fakat ne yaptıysam cozemedim. Onerilerinizi sunmadan once şunları denediğimi soyliyim ki boşu boşuna yorulmayalım.
Functions dosyamın icinde post_thumbnail_set_image tarzı bi kodlama (resim boyutlama) ile ilgili kod olabilir dediler. Komple tum dosyalarımı aramama rağmen boyle bir kod bulamadım.
Ayarlar-Ortam bolumunden resim boyutlarını sıfırlamamı soylediler ve sıfırladım fakat sonuc vermedi yine.
Tum kodlarımı kurcaladığımı soylemiştim fakat yine sonuc alamadım.
Eklenti denemedim ve kullanmayıda duşunmuyorum cunku en az eklentiye duşurmek istiyorum. Bu yuzden eklenti ile halledilebilecek şeyleri bile elle yazdım.
Sonuc olarak sizin onerilerinizi bekliyorum umarım buna bir cozum vardır. Resimlerim hala 3 tane boyutta kaydediliyor. Şuphelerim js olabilir diyor ama ne yazıkki js den okadar anlamıyorum ve js de boyle birşey yapılırmı ondanda emin değilim. 1. Sorunum buydu.

2. Sorun Jquery Sayfalama.

Bunuda baya bir araştırdım fakat pagenation ı jquery sayfalama şekline cevirebileceğim bir yontem bir turlu bulamadım değişik yontemler gostermişler ama bende bir turlu yaramadı işe. Pagenation adında bir PHP dosyam var buraya direk jquery eklemek icin nasıl bir yontem izlenebilir acaba. Bir yontem yada yararlanabileceğim bir kaynak varmıdır acaba?

3. Sorun LazyLoad olayı. (Resimler aşağıya geldikce acılma sorunsalı)

Bu olayı bir kac sitede gordum ve cok hoşuma gidiyor fakat bir turlu eklentisiz yapamadım. Dediğim gibi eklentiyi en aza duşurmek istiyorum ve bunuda elle yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapacağımı anlayamadım. Aslında bi tanesi calıştı fakat kod sırasına gore geldiği ve en altta da sidebarımız olduğu icin sidebar resimleri en alta gelmeden calışmadı ve sacma bi sıkıntı yarattı. Eklentisiz ve kolay bir yontem varmıdır acaba bu resimler aşağıya geldikce acılma olayını yapacak ve sidebar sıkıntısını yapmayacak.
Orneğin şu sitedeki cok hoşuma gitti default resminide logosu yapmışlar ; http://www.merlininkazani.com/ Bu tarz birşey arıyorum.

Sorularım bukadar umarım bir cozum bulabilirim. Daha oncede burada cok yardımcı olmuşlardı. Yine yardımcı olunursa gercekten guzel olacak.