1. Adım: Veritabanınızı Yedekleyin
Veritabanı yedeklemesi yapın. Yukseltme yapmadan evvel veritabanı yedeklemesi son derece onemli bir adımdır. Bazı sebeplerle eski surume donmeniz gerekirse bu yedeği yukleyeceksiniz.

2. Adım: WordPress Dizininizi Yedekleyin
WordPress dosyalarınızın tamamını ve .htaccess dosyanızı yedekleyin. Bu işlemi herhangi bir FTP aracı ile sunucudan dosyaları masaustunuze almak şeklinde yapabilirsiniz. Eğer herhangi bir WordPress cekirdek dosyasında kod seviyesinde değişiklik yaptıysanız veya eklentiler ya da temalarınız uzerind ebu tur değişiklikleriniz varsa bunları da yedeklemiş olacaksınız. Yukseltme yapmadan evvel dizin yedeklemesi son derece onemli bir adımdır. Bazı sebeplerle eski surume donmeniz gerekirse bu yedeği kullanacaksınız.

3. Adım: Yedeklemenizi Kontro Edin
Yaptığınız yedekleme işlemlerini kontrol edin. Bu adım cok onemlidir. FTP aracı ile yedekleme yaptıysanız aracın dosya aktarım izlemesi alanından eksik aktarım olup olmadığını kontrol edin. Sıkıştırılmış dizinler varsa paketleri acarak eksiksiz aktarım yaptığınızdan emin olun.

4. Adım: Tum Eklentileri Etkisizleştirin
Yonetim alanınızda Eklentiler menusunden eklentilerinizi teker teker pasif konuma alın. Yukseltme esnasında aktif eklentiler sorun ıkartabilir.

5. Adım: İlk 4 Adımın Gercekleştiğinden Emin Olun
İlk 4 adımdan tamamlanmamış olan biri varsa devam etmeyin ve tamamlanmamış olan adımı muhakkak tamamlayın. İlk 4 adımdan tamamlanmamış olan varsa yukseltme işlemine kesinlikle devam etmeyin.

Bu aşamada emin olmadığınız ya da başaramadığınız adım varsa forumlarımızda destek arayın.

6. Adım: WordPress Surum Paketini İndirerek Acın
Orijinal indirme adresi olan WordPress › www.wordpress.org adresinden surumu indirerek acın.

Eğer paketi doğrudan uzak sunucuya yuklediyseniz, sunucunuzdan indirerek masaustunde acın.
Bu kısım sunucu yonetimi iceren daha uzman yontem anlattığından geciyorum. Kısaca wget ile alınabileceğinden bahsediyor.
WordPress paketini .zip ya da .tar.gz ’den cıkarttığınızda doğrudan wordpress klasoru şeklinde acılır.

7. Adım: Eski WordPress Dosyalarınızı Silin
Neden Siliyoruz? Genel olarak, uzerine yazdırma yontemi ile yapılacak dizin guncellemesinde ortaya cıkabilecek sorunlar sebebiyle eski dosyaları silmek iyi bir yontemdir.

Şunları SİLMEYİN :

wp-config.php dosyası;
wp-content klasoru;
wp-images klasoru;
wp-includes/languages/ klasoru (Varsayılan dışında bir dil dosyası kullanıyorsanız bu klasoru silmeyin);
.htaccess dosyası (Varsayılan .htaccess dosyasını, eklediğiniz ilave kodlar ile kullanıyorsanız bu dosyayı silmeyin);
Kendi dosyalarınız ve/veya eklentileriniz (Sonradan eklenmiş resimleriniz veya başka dosyalarınız ya da wp-content klasorunde kendi eklentileriniz varsa bunları silmeyin).
Bunları Silin:

wp-* (ile başlayan), readme.html, wp.php, xmlrpc.php, and license.txt dosyaları; Tipik wordpress anadizin dosyaları. Tekrar edelim, wp-config.php file dosyasını silmeyeceksiniz.
wp-admin klaoru;
wp-includes klasoru; Kullandığınız bir dil dosyası varsa wp-includes/languages/ klasorunu silmemeniz gerektiğini unutmayın.
wp-content/cache klasoru; Bu klasoru sadece WordPress 2.0 surumden yukseltirken goreceksiniz.
wp-content/plugins/widgets klasoru; Bu klasoru sadece Sidebar Widgets eklentisi kurulumundan once goreceksiniz. Sidebar Widgets kodları widget yapılandırılırken sorun cıkartabilir.
Nasıl Sileceksiniz? Bunun birkac yolu var. Bir FTP hesabı ile bağlanarak silebilirsiniz, SSH hesabınız varsa silebilirsiniz, sunucunuzun verdiği kontrol panelinin dosya yoneticisi ile silebilirsiniz.

8. Adım: Yeni Dosyaları Yukleyin
FTP aracınız ile dosyalarınızı yukleyebilirsiniz.

Uyarı: wp-content klasorunuzu silmediniz, yukleme sırasında bazı dosyaların uzerine yazdırmanız gerekecektir.

wp-content klasoru WordPress Temaları ve Eklentilerini barındırır. Bunların kalması onerilir. WordPress varsayılan teması wp-content/themes/default klasorunun yuklenmesi ile değişir. Varsayılan tema uzerinde değişiklikler yaptıysanız, değişiklikleri yeniden gozden gecirerek uygulamanız gerekecektir.

9. Adım: WordPress Yukseltme Programını Calıştırın
wp-admin/upgrade.php dosyasını tarayıcınızdan aşağıdaki acıklamalara gore cağırarak calıştırın.

WordPress kok dizinde kurulu ise şu adresi cağıracaksınız: http://siteadresi.niz/wp-admin/upgrade.php
WordPress orneğin blog isminde bir alt dizinde kurulu ise for examplecağırmanız gereken adres şu olacak: http://siteadresi.niz/blog/wp-admin/upgrade.php
10. Adım: Kalıcı Bağlantılarınızı ve .htaccess Dosyanızı Guncelleyin
Yonetici panelinde Secenekler (Options) menusu altında Kalıcı Bağlantılar (Permalinks) icinde kalıcı bağlantı yapısını guncelleyin ve gerekliyse .htaccess dosyasındaki kuralları tekrar gozden gecirin. WordPress Kalıcı Bağlantı Kullanımı isimli sabit başlığımızdan kalıcı bağlantılar ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

11. Adım: Guncellenmiş Tema ve Eklentileri Kurun
Tema ve eklentilerinizin, yukselttiğiniz yeni surume uygunluğunu kontrol edin. Yeni surum icin uygun başka eklenti surumleri yayında ise temin ederek onları kurun. Eski surumde kullandığınız eklentiler yeni surumunuz ile uyumlu değilse tekrar kurmayın..

12. Adım: Eklentileri Etkinleştirin
Yonetim panelinizde Eklentiler (Plugins) menusunden eklentilerinizi tekra etkinleştirin.

13. Adım: Kullanmaya Başlamadan Once WordPress ’te Neler Değiştiğini Gozden Gecirin

Not : Alıntı değildir