Merhaba değerli iyinet okuyucuları,
Bu yazı icerisinde sizlere web sitemize resimleri yuklemeden once hangi işlemleri uygulamalıyız sorusuna cevaplar vereceğim.
1 - Boyutu Web Sitesine Gore Ayarlamak
Resmi yuklemeden once web sitenizin icerik icin ayrılmış alanının yukseklik ve genişliğini hesaplamalı, ona gore boyutu belirlemelisiniz. Bu web sitenizin hızının artmasına ciddi katkıda bulunacaktır.
2 - Resim Alt Etiketleri, Acıklamasını Girmek
WordPress kullanıyorsanız, bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Başka bir altyapı kullanıyorsanız yine problem yok, resim alt etiketlerini yazınızın anahtar kelimeleriyle uyumlu bir bicimde, spam olmayacak şekilde girebilirsiniz. Ayrıca resim altyazısını girmeyi de unutmayın.
3 - Kaliteyi Duşurmek
Okuyucu icin onemli olan resmin kalitesi değil, iceriğe hızlı ulaşmaktır. Bu yuzden olabildiğince resimlerin kalitesini duşurun. Bu sayede icerik daha hızlı acılacak ve sıralamanıza ciddi katkıda bulunacaktır.
Unutmayın, Google icin resmin kalitesinin hicbir onemi yok.
4 - Resmin Telif Hakkıyla Korunmamasına Dikkat Etmek

Google'dan indirdiğiniz resimler bazen telif hakkıyla korunabiliyor ve bu da bir web sitesi icin oldukca buyuk bir sorun oluşturabilir. Bu yuzden telifsiz icerik paylaşan resim sitelerindeki resimleri kullanın veya shutterstock gibi platformlardan resimlerin telif hakkını satın alın.
5 - Yazıyı Resimle Doldurmayın
Yazı uzunluğuna gore değişebilen bir kriter olsa da, resimlerin cok fazla olması hem kullanıcı hem de google acısından pek iyi değildir. 200 kelimede 1 resim yeterlidir. (Optimum seviyede resim yuklemek SEO acısından pozitif donuş sağlar)
Yazımı okuduğunuz icin teşekkurler. SEO hakkında herhangi bir sorunuz var ise ozelden ulaşabilirsiniz. Ucretsiz şekilde yardımcı olurum.
(YAZAR: Miran Ekmen)