Arkadaşlar oncelikle konuyu yeni yeni weble ilgilenmeye başlayanların bile anlayabileceği kadar basit bir dille anlatacağımı ve bu nedenle bazı deyimleri yada anlatım şekillerini yadırgamamınızı istiyorum.

İlk adım : Hosting secimi

Her ne kadar aksi soylensede sorunsuz bir kurulum ve devamında sorunsuz bir kullanım ( ozellikle seo) icin wordpress kuracak arkadaşlara Linux sunucu ve Cpanel oneriyoruz.

İkinci Adım : Veri Tabanı ( Database ) Oluşturma :

Sitenizi yayınlayacağınız domain adını secip sunucunuzu hazırladıktan sonra yapmanız gereken ilk şey www.siteadı.com/cpanel yazarak panele giriş yapın ve burdan Mysql veritabanı başlığını secip bir veritabanı oluşturun daha sonra bu veri tabanı icin bir kullanıcı adı ve şifre oluşturun ve tum bu bilgileri bi yere not edin. Veri tabanı oluşturma işlemi bittikten sonra panelden cıkın.

Ucuncu Adım : Wordpress Download

www.wordpress.org adresine girerek wordpressin son surumunu bilgisayarınıza indirin ve indirdiğiniz ziplenmiş dosyayı acarak icinden cıkan wordpress klasorunu masa ustune kaydedin.

Dorduncu Adım : Wordpress Dosyalarını Sunucuya Gonderme

Bu adım oldukca onemli, ftp sunucunuza girerek masa ustune kayıt ettiğiniz wordpress klasorunun icindeki tum dosyaları tek tek ftpden anadizine ( public.html) yukleyin. Yukleme işlemi bittikten sonra yuklediginiz dosyalardan wp-configsample.php dosyasını bulun ve adını wp-config.php olarak değiştirin, daha sonra bu dosyayı acarak ilgili yerlere daha once oluşturduğunuz veri tabanına ait veri tabanı adı, veri tabanı kullanıcı adı ve şifresini kaydedip yeniden anadizine gonderin. Yukleme işlemi tamam.

Beşinci Adım : Wordpressi Kurma

Buraya kadarki tum adımları başarı ile uyguladıysanız bundan sonrası oldukca basit, ftp den cıkın internet tarayıcınızı acın ve adres cubuğuna www.siteadınız.com/wp-admin/install.php yazın kurulum ekranı acılacaktır, buradan blogunuzun adını ve şifrenizin gonderileceği mail adresini girerek kurulumu sonlandırabilirsiniz.

Bloğunuz hayırlı olsun