Bilindiği gibi DALnet'in ADSL ve ttnet gibi populer internet paketlerinin de arasında bulunduğu bircok pakete doğrudan akill koymasıyla yuzlerce ev ve cafe kullanıcısı mağdur durumda kalmıştı ancak bir takipcimizin bize gonderdiği cozum sayesinde artık tum ADSL ve ttnet kullanıcıları sunucuya rahatca bağlanabilecekler. İşte birinci kaynaktan anlatılanlar...

" Şu sıralar ttnet.net.tr domaininin ve 81.215.* ipsinin dalnette kısmen akill olması yuzunden dalnetteki turk kullanıcı sayısı duşmuştur. Akdeniz Bolgesi DSL kullanıcıları ve ttnet'e ait olan iplerin resolve olduğu bolgelerde dalnet problemi surmektedir ve biz bu soruna cozum bulduk. Ozellikle ADSL kullanan cafe ve ev kullanıcıları artık dalnete girebilecekler.

İşte adım adım yapmanız gerekenler!
İlk once birkac dosyaya ihtiyacımız var.
1 - "http://identd.dyndns.org/identd/identd.zip" adresinden identd programını cekin.
2 - Dahili ADSL kullanıcıları bu programı kurup dalnete rahatca bağlanabilirler.
3 - Harici ADSL kullanıcıları, cafeler veya evden giriş yapanlar... Bundan sonrası sizi ilgilendiriyor!
4 - Sabit ipli bir makina belirleyin kendinize ve o makinanın ipsini not alın.
5 - IP'sini aldığınız makinaya identd.zip icinde bulunan programı kurun ve restartlayın.
6 - Bundan sonra artık ADSL modeminizi configure işlemine geldi sıra...

Zoom X4 ADSL Modem :
1 - Modeminizin configurasyon bolumune girin.
2 - "Advanced Setup" seceneğini tıklayın.
3 - "DMZ" seceneğine tıklayın.
4 - DMZ'yi "enable" edin ve altındaki boşluğa identd'yi kurduğunuz makinanın IP'sini yazın.
5 - "Save Change" seceneğine tıklayın.
6 - "Write settings to flash and Reboot" seceneğini tıklayın.
7 - "Confirm" seceneğini tıklayın. Modem resetlendi, bağlantı kurulacaktır.
8 - Şimdi ise identd'yi kurduğunuz bilgisayarın denetim masasına girin ve orada "Auth" yazılı bir icon goreceksiniz, ona 2 kere tıklayın. "Default" yazanı istediğinizle değişin ve control'dan restart edin.
9 - Baska bir makinadan mirc'i acin ve "/server mesra.dal.net 6668" yazın.
10- Hayırlı olsun

Zyxel ADSL Modem :
1 - Modeminizin configurasyon bolumune girin.
2 - "NAT Edit" seceneğine tıklayın.
3 - "SOA only" butonunu secin ve "Edit Setup" seceneğine tıklayın.
4 - Burada karşınıza "Start Port", "End Port" ve "IP" secenekleri olan bi ekran gelmeli.
5 - "Default" olana değil de bir alt satıra; "Start Port" a "113", "End Port" a "113" yazın ve IP'ye de sabitlemiş olduğunuz bilgisayarın IP'sini yazın ve kaydedin.
6 - "Apply" diyerek modemdeki ana ekrana gelin.
7 - Zyxel'de modem restart gerektirmez.
8 - Sonra identd'yi kurduğunuz bilgisayarın denetim masasına girin ve orada "Auth" yazılı bir icon goreceksiniz. 2 kez tıklayın; "Default" yazanı istediğinizle değişin ve control'dan restart edin.
9 - Şimdi ise başka bi makinadan mirc'i acin ve "/server mesra.dal.net 6668" yazarak bağlanın. 10- Birşey değil

Harici veya dahili ADSL modem ve dial-up modem kullananlar :
XP kullanıyorsanız buradan gorsel olarak adım adım yapabilirsiniz:
http://toidyman.net/xp-dcc
Windows 98'de ise bu olay sadece mirc icindeki identd'yi aktivite ile cozulebilir.

alinti.