Son gunlerde populer olan bu eklenti sayesinde; Google Adwords reklamlarınızda ozellikle mobil reklamlarınızda, firmaya mesaj gonder işlemi yaparak, hazır metinde hazırlanmış ve son kullanıcılar icin aranmak istiyorum mesaj taslağı kolaylık sağlamış olup, hemde firma sahipleri icin aranmak isteyen hedef kitlesinin sms ile mesaj bildirimi almaları internet reklamcılığı alanında oldukca faydalı bir işlem olmasına sebebiyet vermiştir.

Şimdi sizlere Google Adwords reklamlarınızda, Arama ağı odaklı reklam veriyor iseniz bu adımları dikkate alarak Mesaj uzantısı ekleme şansınızın olacağını belirtmek isteriz.

Oncelikle kampanya duzeyinde bu mesaj uzantısı eklemesini yapmanız tum reklam gruplarınız icin bu mesaj uzantısının gecerli olmasını sağlayacaktır.

1.) Adwords hesabınızda oturum acın.
2.) Tum cevrim ici kampanyalara basıyorsunuz.
3.) Reklam uzantılarına tıklıyorsunuz.
4.) Mesaj uzantılarına basıyorsunuz.
5.) İşletme adı ( Firma Ticari Unvanı girmek kurumsallık adına daha sağlıklıdır.)
6.) Mesaj gonderilecek (Telefon numaranız - Gsm Numarası olursa super olur.Cunku muşterileriniz bu gms tel numarasına mesaj (sms) atmış olacaktır.)
7.) Uzantı Metni ( Dikkat Cekici vermek istediğiniz hizmetin başlığı da olabilir. Orneğin Beyaz Orkide Fiyatları Hakkında)
8.) Mesaj Metni ( Muşteri kendi azından mesaj atıyormuş gibi bir mesaj metni hazırlamak super olacaktır. Orneğin; Merhabalar Orkide satın almak istiyorum. Fiyatlarınız ve sipariş verme sistemini hakkında bilgi almak istiyorum.Teşekkurler ) Şeklinde olabilir.

Mesaj uzantısı alanında uzantı metni 35 karakterden oluşmaktadır.
Mesaj uzantısı alanında mesaj metni 100 Karakterden oluşmalıdır.