Google Analytics kullanıyorum ve istatistikler bolumunde "Hemen Cıkma Oranı" diye bir oran var. Ben bunu ilk gorduğumde %85 - %90 olduğu icin vay bee falan demiştim. Ancak bunun acıklaması aşağıdaki gibidir.
Resmi Sayfadan Alıntı;
Hemen Cıkma Oranı ne anlama geliyor?
Hemen cıkma oranı, daha giriş sayfasındayken sitenizden ayrılan kullanıcıların tek sayfalık ziyaretlerinin yuzdesidir. Ziyaret kalitesini olcmek icin bu olcutu kullanın; yuksek bir hemen cıkma oranı genellikle site giriş sayfalarının ziyaretcilerinizin ilgisini cekmediğini gosterir. Acılış sayfalarınız ne kadar cekici olursa, sitenizde o kadar fazla ziyaretci alır ve donuşturme yapar. Acılış sayfalarını anahtar kelimelere ve yayınladığınız reklama uyarlayarak, hemen cıkma oranlarını en aza indirgeyebilirsiniz. Acılış sayfaları reklam metninde vaat edilen bilgileri ve hizmetleri sunmalıdır.
Web sitenize ait hemen cıkma oranlarını goruntulemek icin, Ziyaretciler > Ziyaretci Eğilimleri > Hemen Cıkma Oranı altındaki Hemen Cıkma Oranı raporuna gidin.
Genişletmek icin tıkla ...
Yani Google diyor ki "benim botlarım sitenin iceriğini anlayamaz, guzelliğini saptayamaz. Ancak ziyaretcilerin davranışlarını incelersem zaten siten icin gerekli yaptırımı yapabilirim."
Google bununla kalmıyor, bize ne yapmamız gerektiğini soyluyor ama ingilizce.
google.com/support/conversionuniversity/bin/answer.py?answer=77157
Ozetlemek gerekirse;
1- Başlıklarınız reklam gibi olmasın.
Orneğin; "Fark yaratan deri kremi" yerine "30 gunde kırışıklıklarını azaltmanın 5 yontemi"
2- Ozelliklerden cok yararları vurgulayın.
Urun veya hizmet hakkında apacık gercekleri sayıp dokmek yerine, urun veya hizmetinizin kullanıcınız icin hangi problemi cozeceğini vurgulayın.
3- Başlıkları okumak icin kolay gorunmesini sağlayın.
Orneğin; "Sağlam Veri Kurtarma Cozumleri dağıtın ve Ağ Durumu geliştirin" yerine "Verilerinizi korumak icin ihtiyacınız olan 5 şey"
Google Analytics hitlerimizi engelliyordur belkide. Ama Google'da yer almak ve onde olmak istiyorsak sitemizi Google'a gore optimize etmeliyiz. Sadece adres satırı ve başlıkları seoya uygun ayarlamakla olmuyor. İncelikleri oğrendikten ve uyguladıktan sonra lutfen aşağıdaki sorumu cevaplayın.
"Hitlerinizi Analytics mi engelliyor yoksa siz mi engelliyorsunuz?"
Teşekkurler