Google Site Bağlantıları Nedir?
Google site bağlantıları, arama sonuclarında kapasite acısından yeterlilik gosteren kelimelerde ziyaretcinin aradığına kolayca ulaşmasını sağlamak ve onlara zaman kazandırmak amaclı calışan bir olgudur. (Neye Gore Siteler Belirlenir?) Alt bağlantılar tamamen otomatiktir. Google ic robotladı cıkan goruntunun mimarıdır.. Google algoritmalarına gore sistemsel olarak eklenir. Yukarıda dediğim gibi bu site sahibinden cok ziyaretci kolay ulaşsın, ve Google uzerinden ulaşsın amacıyla uygulanan bir calışmadır..
Neden Benim Site Bağlantım Yok?
Google site bağlantısının olmasını her arama icin kesinleştirmemiş aksine algoritmalar sayesinde bunu cokca zorlaştırmıştır.. Aramalarda en iyi veriyi cıkarmak icin calışmalarını yuruturken bu uygulamayla ceşitliliği toptan ortadan kaldırmamak icin olsa gerek secici davranıyor..
Sitenizde bu bağlantıların olmamasının bir cok sebebi olabilir fakat ilk uc şu şekilde sıralanabilir;
Site ici bağlantının yapı ve duzen olarak yetersizliği Eğer size gore yeterli bir konumdaysa icerik olarak kalite yeterliliği sağlanmamış olması Eğer icerik icinde benim iceriğim en iyilerinden diyorsanız, kelime bazlı stabil ve yıllanmış değilsiniz demektir bu durumda Google biraz zaman vermelisiniz..
Google Site Bağlantıları Neye Gore Belirleniyor?
Bunda en onemli kıstas zamandır bazen cok onemli kelimelerde cok buyuk calışmalarla dahi alt bağlantılar alamayabilirsiniz. Ve bunu şuan bile gozlemleyebilirsiniz ki buna en guzel ornek SEO arama kelimesidir.. Eğer bunun sadece iyi SEO ile alakası olmuş olsaydı listedeki sitelerinin tamamının kutu alt bağlantıları olması gerekirdi ki hicbirinde satır alt bağlantıları haricinde bu tip bir uygulama yok.. Burada ziyaret edilebilirlik ve konumunda kalıcılık onemlidir.. Yoksa aramadaki siteler cok ustun ve kaliteli calışmalar sonucu boyle onemli bir kelimede ilk sıradalar.. Orneğin; vbulletin destek aramasındaki 8 alt bağlantıyı inceleyelim.. Bu alt bağlantılar tamamen Google algoritması kapsamında yıllanmış ve bolca tıklanmış olunma oranına gore secilmişler.
1. Guncellik , Rağbet Ve Zaman
Forumda onlarca kategori olmasına rağmen bu alt bağlantıların secilmesinde arama kelimesi ve arama kelimesiyle gelen ziyaretcinin sitenin ilgili bolumlerinde ne kadar sure gecirdiği onemli.. Bu alt bağlantılar bu gun buysa yarın vBulletinin 5 serisi cıktığında, vBulletin 5 bolumlerinin aranma ve gezinme ihtimalinin yuksek olması nedeniyle değişecek ve yerini vBulletin 5 ile ilgili bolumler alacaktır.. Kısacası gerekli olan ilk şey guncellik, sonra rağbet ve sonrasında zamandır. Zaman olmazsa tespiti mumkun olmaz ve uygulanamaz bir durumdur.
2. Site İci Link Ağı
Bu uygulamada kaynak sitenizdir. Yani Google alt bağlantıları herhangi ikinci bir kaynağa dayanarak elde etmez.. Bu durumda site ici dahili linklendirmelerinizde title ve alt taglarınızın karşılığının kısa ve benzersiz olması cok cok cok onemlidir..
3. İceriksel Yeterlilik
Diğer cok onemli şeyse sitenizin stabil olması yani ziyaretci gelip bakıp sitenizden Allah belanızı versin vaktimi calıyorsunuz lanet herifler diyerek cıkmamalı.. Aa ne ilginc, zehra bak gel ne buldum, dur sana da linkini atıyorum, şu alttakilere bak, işte bulduuumm.. gibi sozleri soyluyorsa siteniz o kelimede karakter kazanmaya başlıyor demektir.. Ve bir sure bu benzer tablo devam ederse sizinde nur topu gibi alt bağlantılarınız olmuş olur..
Google Site Bağlantıları
Webmaster Tools & Analytics0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Webmaster Tools & Analytics
- Google Site Bağlantıları