Bunlar var, yok demiyorum, hatta bugların bulunduğu kolaj videolarına gulup eğlenebiliyorum.
Benim bahsetmek istediğim konu oyunun hakkının yendiği bu kısımları eleştirip asıl iceriği gormezden gelmeleri.
Oyunu oynamak isteyenlerinde bu duydukları yuzunden vazgecmeleri.
Evet Cyberpunk 2077 bir başyapıttır.
Peki neden?
Night City
Muthiş tasarlanmış cok estetik bir şehir,
Keşke daha cok şeyle etlkileşime gecilebilecek olay barındırsaydı.
Rockstar'ın o yaşayan dunya kısmını az da olsa gorebilirsiniz, kıyı da koşede rağmenlerini yiyip muhabbet eden birkac NPC gorduğunuzde durup dinleyin muhabbetlerinin ne kadar doğal olduğunu goreceksiniz.
Gorsel olarak dediğim gibi cok estetik, gece motorunuza atlayıp neon ışıklar eşliğinde radyonuzda With Her calarken Japantown'da turlamak huzur veriyor huzur.
Karakterler
İşte oyunun en guzel kısmı belki de burası, kim oyuncuya gercekten yaşadığını hissettirebilen yan karakterler sunabiliyor?
Rockstar ve Naughty Dog evet, CDPR da Cyberpunk 2077 ile bunu sunabiliyor.
Oynarken bir RDR, TLOU derinliğini gorebilirsiniz karakterlerde.
Ornek verelim Judy, ilk gorduğumde depresif bir lezbiyen oluşu ve erkeksi tavırlarından dolayı tamam Judy'ciğim anladım ben seni sen bir Netflix karakterisin demiştim.
Oyun ilerledikce Judy'nin şu anki karakterinin nasıl oturduğunu, neden depresif olduğunu Rockstar kalitesinde bir deneyim ile bize aktardığında o duygu gercekten size geciyor ve cok rahat empati yapabiliyorsunuz.
Ve gel aga sarılayım ya da gel balım opeyim diyorsunuz.(Cinsiyetinize gore)
Johnny
Oyun boyunca sizle, gayet guzel ve eğlenceli işleniyor. Komik diyaloglar yaşadığınız da tebessum ettiriyor.
Surekli kendinden başkasını umurzamaz bir tip, fakat bir kırılma anı oluyor ve ilk defa gercek duygularını size belli ediyor bu duygu size de geciyor.
Oynanış
Sınırsız bir oynanış ceşitliliği ve her oynanışı destekleyen bir bolum dizaynına sahip.
Girdiğiniz bir mekanda, gizli ilerlerken radyoda calan Pain şarkısını duyunca Johnny'nin Wake The F*ck Up Samurai!
Cumlesi kulağınıza geliyor ve cekiyorsunuz katanayı dalıyorsunuz araya. Le Destroy'un mukemmel parcasının her bir sozu ile combattan aldığınız keyif artıyor. I'm your leader i'm f*cking boss! Cumlesi geldiğinde gizli girdiğiniz mekanı Samurai geldi dağılın diyerek katanadan gecirip cıkıyorsunuz.
Sonuc
Eğer Cyberpunk temasına ilginiz varsa kesinlikle sizi tatmin edecektir. Cyberpunk temasını sevdiğinize gore Japon temasını da seviyorsunuzdur bu da tatmin edecektir.
En geniş kapsamlı Cyberpunk oyunu ve buglar olmasa mukemmel bir deneyim.
Oyuna karşı bu kadar gelen kotu yorumlardan dolayı oynamaktan vazgectiyseniz sizi neden bu başyapıtı deneyimlemeniz hakkında bilgilendirmek istedim. Ama siz yine de bu ay gelecek olan Patchi bekleyin, şu an toparlanmış durumda ama o Patch ile cok daha temiz bir deneyim yaşarsınız
W3'de herkesin bahsettiği başyapıtı gorememiştim ama ben başyapıtımı Cyberpunk 2077'de buldum.
Ve en sevdiğim 2. Oyun oldu.
1. Zelda seri olarak da oyle.
CDPR ileride getireceği Update'ler ile oyunu vermek istedikleri seviyeye de cekecektir guveniyoruz.
Okuduğunuz icin teşekkur ederim sıktıysam ozur dilerim.