Selam bugun sizlere Mount and Blade Warband icin mini rehber yapıyorum, iyi sosyaller.

1-BİRLİKLER:
Oyunda piyade, suvari, okcu olmak uzere 3 birlik var bunlardan hangisi tercih edilmeli ondan bahsedeceğim ilk olarak.

-PİYADELER:
-Piyadeler olarak Nord piyadelerini oneririm cunku en dayanıklı kalkanlar ve en guclu silahlar piyadelerde NORD piyadelerinde bulunmaktadır.

-OKCULAR:
-Okculardansa NORD okcuları ve VAEGİR okcularını tavsiye ederim cunku NORD okcuları hem ok kullanırlar isabet oranı %70 olur hem de okları bittiği zamansa sırtlarında bulunan kılıc, baltaları kullanarak piyadelerle suvarilere destek sağlayabilir. VAEGİR okcularıysa yuksek isabet oranıysa NORDlara gore daha yuksek yani %85 olarak bulunur.

-SUVARİLER:
-Benim tabirimle suvolardan SVADYA lıların suvarileri kullanılmasını tavsiye ederim hem zırhları sağlam zor oluyorlar diğer suvari birliklerine gore hem de silahlarının verdiği hasarla, atlarının canları, zırh ve hucum değerleri yuksektir.

2-Para kazanma yontemi:
-Kimisi derki git bir lorddan vergi gorevi al sonra vergiyi topla lorddan gorevi iptal et gerek yok lord iseniz eğer uğraşmadan para kazanmak istiyorsanız şehirlerde işletme acın eğer uğraşıcaksanız para kazanmak icin eğer koyunuz varsa;
-o koyu haydutlardan koruyun cunku koyunuz yağmalanırsa o koyden vergi alamazsınız ama o koyu korursanız vergi alabilirsiniz.
-Eğer o koyun refah seviyesini arttırıp gelecek vergiyi arttırmak istiyorsanız koyunuzden erzak alın hem koyden gelen vergi artsın hem de koyun refah seviyesi artsın istiyorsanız dediğimi yapın.
-Eğer ki kaleniz veya şehriniz varsa cevresindeki koyleri koruyun (ona bağlıysa) cunku onun cevresindeki koylerden koyluler kale veya şehrinize gelip urunlerini satıyor ve boylelikle sizde o satıştan ek para alırsınız ama ona bağlı koyleri korumazsanız surekli yağmalanıyorsa geliriniz duşer.

3-Savaş stratejisi:
-Kiminiz var direk tum askerleri 0-F1-F3 şeklinde herkese hucum emri veriyosunuz ama cok yanlış benim coğunlukla kullandığım taktiği soyleyeyim okcuları yuksek bir tepeye konuşlandırırım arkadan bizi desteklemesi icin ama duşman yakınsa hemen okcuları tepeyi konuşlanma emri veririm sonrasında piyadeleri onune konuşlandırırım sonra ise suvarilere beni takip etme emri veririm cunku okcular ve piyadeler konuşlanırken saldırı yiyebilirler karşı askerlerden bunun yaşanmaması icin suvarilerinizle duşmanı okculardan uzaklaştırın (okculara ateş etme emri verin ateş etmesinler) sonra okcular ve piyadeler konuşlanınca okculara 2 kez dağıl emri veririm piyadelere ise yakın dur emri vererek hem okculara onden piyadeler saldıramaz hem de genişledikleri icin vuruş alanları artar. Sonra ise duşman eskisine gore azaldıysa suvarilere hucum emri veririm sonra yeni duşmanlar gelirse tekrar okcuları kullanırım sonrasında okcuların oku biterse (NORD okcusu veya VAEGİR okcusuysa) okcuların kılıc veya baltalarını cekip piyade gibi savaşma emri veririm.

-SON:
-Rehber bu kadardı umarım oyunda ufakta olsa işinize yarar.