Merhaba arkadaşlar.

Ben Skyrim'e yeni başladım sayılır, şu anda 120 saatim falan var. Genel olarak oyun icinde bu zamana kadar ana gorev odaklı değil de yan gorev ve lonca gorevleri odaklı gittim. Hırsızlar loncası gorevleri bitti, yoldaşlar gorevleri bitti şimdi karanlık kardeşliğe katılacağım ve onun gorevlerini yapacağım.

Surprizbozan Gelelim asıl soruna. Şimdi bizden Alduin'i mağlup etmek icin Ejderkonağa bir ejderha cağırıp tuzağa duşurmemiz isteniyor ve bunun icinde her iki mevki beyinin de fikrinin alınması isteniyor. Ejderkonak mevki beyi ile konuştum ve sonra beni Miğferyeli mevki beyi ile konuşmam icin Miğferyeline yonlendirdi. Oraya hızlı seyahat yaptım ve tam krallar sarayına girerken onume bir kadın cıktı ve "bugun yine bir cocuk oldurulmuş duydun mu?" tarzında bir konuşma gercekleşti kadınla etkileşime girdiğimde. Bir gorev acıldı "buzdaki kan" bu ne lanet gorevmiş arkadaş, illallah ettirdi resmen. Her neyse, muhafıza gidip gorevi aldım ve şahitleri sorguladım. Sonra araştırmaya devam etmemiz icin kahya Jorleif'ten izin almamız gerektiğini soyleniyor. Kahya Jorleif'e gidip araştırma izni almaya calıştım fakat gorevle alakalı herhangi bir diyalog cıkmadı. Ben de bu kısmı konsol kodu ile tamamladım ve muhafıza geri donup araştırma icin iznim var dedim. Beni rahibe yonlendirdi. Rahiple konuştum ve dışarı cıktıktan sonra muhafızın bize soylediği gibi muhafızın olduğu yerden kan izlerini takip ettim, Nadidekoşk'e yani Hjerim'e kadar kan izlerini takip ettim. Evin onune geldiğimde bir gorev tamamlandı komutu geldi ve Nadidekoşk'e girmek icin izin almamız gerektiğini soyleyen bir gorev komutu cıktı. Fakat evin kapısı maymuncukla acılabildiği icin ben gunduz vakti maymuncukla kapıyı acıp girdim, evdeki hicbir nesle ile etkileşeme giremedim. Sanırım bu izini de şehirde dolaşan muhafızlardan birine sorarak alıyormuşuz fakat benim bu şehirde suc cezam varmış ve şehirdeki her muhafızla etkileşime girdiğimde "dur seni tanıdım" diyorlar. Diyalog kısmında beni yakaladın, cezamı odeyeceğim veya ceza odemektense olmeyi yeğlerim tarzında diyaloglar cıkıyor. Gorevle alakalı hicbir diyalog yok. Daha sonra internetten şehirlerdeki cezaları kaldıran bir konsol kodu varmış, onu yaptım ve cezalarımı kaldırdım fakat bu sefer yine herhangi bir muhafızla etkileşime girdiğimde "dur seni tanıdım" diye bir diyalog gercekleşmese bile gorevle alakalı yine herhangi bir diyalog cıkmadı.

Sanırım normalde boyle bir sorun olmasa muhafızlar bizi o evin anahtarını bilmem ne kişisi taşıyor diyerekten bizi bir eve yonlendiriyor ve anahtar o evde ki kadında. Yankesicilik yaparak anahtarı alıyoruz galiba ya da evin herhangi bir yerinde gizli olarak duruyor bulup kendimiz alıyoruz burayı oynamadığım icin bilmiyorum konsol komutuyla gectim bu aşamayı.

Bu sitenin Skyrim:Blood on the Ice - The Unofficial Elder Scrolls Pages (UESP) en alt kısmında gorevin butun aşamalarının konsol komutları bulunuyor. İllallah ettiğim icin gorevden nefret ettim ve bu gorevi yapmamak icin bu siteden yardım alıp gorevin butun aşamalarının konsol komutlarını girdim ve gorevi tamamladım. Fakat size sorum, bu gorevden sonra oyunda herhangi bir bug falan oluşur mu? Yani bu gorevi boyle gecmenin bir sakıncası olur mu? Ayrıca aşağıya 2 tane resim bırakacağım konsol komutlarını yazmama rağmen ilk gorevin gorev aşamaları tam olarak tamamlanmadı. Nadide koşke giriş izni al aşaması tamamlanmadı olarak gozukuyor bu ileride başıma herhangi bir sorun acar mı?

Surprizbozan İkinci goreve gelecek olursak imparatorluk ve Fırtınapelerinliler arasındaki savaşa kısa bir ateşkes anlaşması yapmak icin Ulu Horthgar tapınağında herkesi toplayıp toplantı yaptım ve toplantı bittikten sonra Delphin benimle direkt etkileşime girdi ve 2 tane secenek cıktı. Ben konuşmayı gecmek istedim fakat yanlışlıkla 1. diyaloga yani Paarthurnax'ı oldurme seceneğini sectim. 2. secenekte Paarthurnax bana ve insanlara yardım etti tarzında bir yazı yazıyordu, tam goremedim ama buyuk ihtimalle onu secseydim yalımlar benim yanımda olmaktan vazgececekti ve Paarthurnax'ın oldurulmesi gerekmeyecekti.

Arzın soluğuna cıkıyorum ve Paarthurnax ile diyaloga giremiyorum bile, gorev direkt Paarthurnax'ı oldur olarak acıldı. Lanet oyunda belgelerimdeki son Save dosyalarını siliyorum, oyuna giriyorum, beni direkt karakterimizi yarattığımız sahneye atıyor. Save'i orada başlatıyor. Bu oyunda istediğimiz bir Save dosyasına geri donemiyor muyuz arkadaş? Oyuna giriyorum ana menu de kayıtlar bolumune 4 tane kayıt gozukuyor. Birincisi at arabasıyla başladığımız Save, ikincisi karakter yarattığımız yer. 3. ve 4. Save'ler ise oyunun kendisi aldığı autosave dosyaları.