Oncelikle kişisel blog nedir kısaca bahsetmek istiyorum kişisel blog , blog sahibinin gunluk yaşamından yola cıkarak veya gorduğu ( yaşadığı ) olaylardan birtakım dersler cıkaran ve bunu ziyaretcileri ile paylaşan blog turudur.
Kişisel blog bir haber sitesi gibi haber yayınlamamalıdır, sağdan soldan alınma yazılar paylaşmamalıdır, bana gore sağdan soldan alıntı yazılar eklemesi yanlış fakat ekliyorsa dahi konu altına alıntıdır yazısı ekleyerek yazıyı aldığı siteye link vermelidir yani yazının kaynağını gostermelidir
Evet kişisel blog sitesinde başka sitelerden alınma yazılar olmamalıdır, fakat şoyle de yapılabilir diyelim ki bir sitede bişey okudunuz onu kendinizce yorumlayıp ve kendinizden de bişeyler katarak o şekilde sitenizde paylaşmanız daha iyi olacaktır diye duşunuyorum
Peki kişisel blog sitelerinde neler olmalıdır yani hangi konularda icerik eklemeliyiz derseniz şunları soyleyebilirim kişisel blog site sahibi hangi konuda kendini daha cok geliştirmiş ise hangi konulara ilgisi daha fazla ise o konularda yazabilir orneğin Muhasebe'ci olan bir blog sahibi muhasebe ile ilgili konularda icerikler paylaşabilir , eğer bir blog sitesi konusunun dışına cıkarsa yani sırf daha cok ziyaretci gelsin diye her onune gelen konuyu sitesine eklerse o site belli bir sureden sonra cop site haline donecektir o yuzden her konuda yazmamakta fayda var
Ayrıca sitemize konu eklerden seviyeli ve ciddi bir şekilde ve elimizden geldiği kadar noktalama işaretlerinide doğru şekilde kullanmalıyız
Yazıma burada son verirken kucuk bir tavsiyede bulunmak istiyorum eğer blog siteniz varsa sitenizden para kazanmak en son amacınız olmalıdır
Kaynak : http://www.bloggokhantekin.com/2014/09/iyi-bir-blog-yazar-olmak.html