Rakip analizi yaparken En iyi icerik icin uc tip kırılım vardır.
Sosyal medya uzerinde oldukca populer olmuş icerik; Geri cok fazla backlink almış icerik; Googledan ciddi anlamda organik hit ceken icerik.
Ahrefs sayesinde bu metriklerin hepsini gorebilmekteyiz.
Haydi başlayalım !
Diyelim ki biz bir teknoloji,sosyal medya bloğuyuz. rakibimizde webrazzi olsun. rollerimizi belirledik biz sizinsiteniz.comuz rakibimiz webrazzi.com
Ahrefs Top Content modulunun yardımı ile webrazzi.com uzerindeki bağlantılar arasında en populer olanlarını buluyoruz,

buradan gorduğum kadırı ile bir cok icerik yayınlandığı an icin fresh guncel icerikler buradan secebileceğin en duzgun icerik Girişimciler icin film tavsiyesi niteliğindeki konu.
Analiz etmem gerekense şu ;
6 adet backlink almış
175 adet twittter etkileşimi mevcut
558 adet facebook etkileşimi mevcut
26 adet google plus etkileşimi
275 adet linkedIN etkileşimi
tablo bu, kafamızda canlanması gerekense şu ;
Rakibim icin bu icerik cok değerli, peki ben neden daha iyisini oluşturamayayım ?
bir diğer metriğimiz organik tarafta en cok trafik alan icerik olarak değerlendirebilir onun icinde Ahrefs Position Exp. kısmından yardım alacağız, bu kısma webrazzi.com yazarak search ediyorum.

buradan cıkan sonuc organik tarafta trafik alan konuların bir coğu, girişim ofisleri ile yapılan roportajlar ve onlarla ilgili haberler olduğu doğrultusunda. Bu da bizim icin icerikler hakkında ipucu verecektir.
Evet arkadaşlar, uyeliği olmayan arkadaşlar icin kısa bir sure yardım amaclı ben rapor vereceğim, yapmanız gerekeni konunun orjinalinde yazdım, buraya tıklayarak onergelere bakabilirsiniz.