Benim arabaya bu kadar ceza gelse cıldırırım herhalde. Abartı tabi bu arkadaşlar ancak gercekten hak ediyorlar mı bilemem. Neden mi soyluyorum bunları, birazdan goreceksiniz.
Google'ın Street View uygulamasını biliyorsunuz arkadaşlar, Earth programına giriyorsunuz ve o caddelerde adım adım gezdiğinizi hissediyorsunuz. Hoş guzel bir uygulama. Proje cıktı cıkalı Google arabaları, dunyanın farklı ulkeleri, farklı şehirlerinde boy gostermekte. Coğu zaman ilginc goruntu ve tespitlerle konu olabilmekte ve farklı zamanlarda da veri ihlalleriyle gundeme gelebilmekteler. Şu anda da dev şirket kişisel bilgi ihlalleri dolayısıyla Guney Kore tarafından 196 bin dolar ceza almış bulunmakta.
İnsanların Kişisel Bilgilerini Almış
Google aracları 2009-2010 yılları arasında Guney Kore caddelerinde gezinirken, cekmesi gereken sokak fotoğraflarının yerine insanların internet ID'leri, ozel mesajları, şifreleri ve kredi kartı bilgilerinin topladığı belirlenmişti.
Kore İletişim Komisyonu ne yaptı peki, Google'a derhal ellerindeki kişisel verileri silmesi emrinin yanında bir de ceza makbuzu gonderdi.
Hem Avrupa Hem Amerika'da İhlaller
Google cok sefer bu dertten muzdarip olmuş, kendini her platformda ne kadar savunsa da haklarında acılan davaları birer birer kaybetmişler. Hem Amerika hem de Avrupa kıtalarında odemiş olduğu cezalar şoyle arkadaşlar: Amerika'da 7 milyon dolar, Fransa'da 136 bin dolar ve Almanya' da ise 189 bin dolarlık odemelere mahkum edilmiş.
Kişisel veri hususu onemli arkadaşlar, konumuzla alakası olmasa da Turk Ceza Kanunu'muzda da bu konu detaylarıyla irdelenmektedir. Teşekkurler..
Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/02/googlea-sok-ceza.html
İyi Calışmalar..
Google'a Şok Ceza
Google Haberleri & Yenilikleri0 Mesaj
●9 Görüntüleme