Seoliz.com Yazarı Mehmet Akif Aktaş’ın Yazısı:
Seo‘ya gonul veren webmasterlarımız, rakiplerinin ustune cıkmaya calışırken genelde en cok backlink edinmeyi sorun ederler. Halbuki backlink politikası, gozunuzde cok buyultebileceğiniz sorun olmamalıdır. En azından iceriğinize ve kendinize guveniyorsanız.
Herşeyden once Google backlinklere neden onem vermiş bunu bir duşunelim. Google backlinklere onem verirken, site sahibinin değil, ziyaretcilerin bu siteyi kendi istekleriyle paylaştığını duşunerek değer vermiştir. Ziyaretcileriniz sizin bağlantılarınızı internet dunyası ile paylaşınca, Google o sitenin insanlar tarafından sevilen bir site olduğunu duşunecektir ve rakiplerinize gore daha ust sıralarda cıkaracaktır. Zaten teknik olarak sosyal medya sitelerinde paylaşılan linklerin onemi bu yuzden artmıştır. Cunku hedef kitle gercek insanlardı ve de onların beğendiği bilgileri paylaşmasıydı.

Herneyse bu kadar on bilgilendirmenin yeterli olduğunu duşunuyorum ve ceşitli backlink edinme yontemlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazımın mantığı en ucuz yoldan bu işlemi yapmaya calışmaktır. Maddi durumu veya butcesi pahalı reklam veya backlink calışmalarına uygun olmayan kişiler icin oneriler taşımaktadır.
1) Basit Sosyal Bookmark Link Eklettirme Taktiği
Biliyorum bu gercekten cok bilinen ve hatta krişe sayılabilecek bir yontem ama yinede faydalı ve denemelisiniz. Yapacağınız iş cok basit. Arkadaşlarınızın Facebook, Twitter, FriendFeed profillerinde bağlantınızı paylaşmasını rica edin. Bu işlemi her 4-5 haftada tekrar ettirin.
2) Capraz Makale Değişimi
2. maddede bilgi verdiğim link değişiminin aynısının tanıtım yazısı versiyonudur. Yalnız bu tekniği uygularken dikkat etmeniz gereken nokta herkese değişik tanıtım yazıları vermenizdir.
3) Hosting Sponsorluğu
Birkac farklı hosting firmasından ucuz, alanı ve bw değerleri yuksek reseller hosting satın alın. Ardından webmaster paylaşım forumlarında sitelerine sponsor arayanlarla iletişime gecin. Onlara sponsorluk hizmeti verebileceğinizi ama karşılığında asıl sitenize link vermesini isteyin.
4) “Makale Gonder”in
Piyasada bircok makale ve genel blog siteleri mevcut bildiğiniz gibi. Bunlardan Google’nin sevdiklerini ayırın ve o sitelere makale gonderin. Makale iclerinde sitenize (abartmadan) link verin. Reklam yerine bilgilendirme niteliği taşıyın.
5) Kendi Guzel Temanızı Paylaşın
En cok kullanılan scriptler icin size ait, guzel ve kullanışlı temalar yapın ya da ucreti karşılığı yaptırın. Ardından bu temanın footer bolumunde websitenizin linkini ekleyin ve bu alanı şifreleyin ki linkinizi kaldırmak isteyenler icin de şifreleme uygulayabilirsiniz. Orneğin bir blog temasında seo şeklinde seoliz.com ‘a link verilmesi gibi.
6) Ucretsiz Hizmetler Verin
İnsanımız bedavayı seviyor ve bu konunun haberlerinin yayılması hızlı oluyor bildiğiniz gibi. Siteadiniz.com/hizmetinizin-adi şeklinde ucretsiz ve kaliteli hizmetler sunarsanız forumlarda, bloglarda ve sosyal platformlarda sitenize bol bol linkler verilecektir. Bu işi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta asla bu hizmeti hizmetadi.siteadiniz.com şeklinde yapmamanızdır. Cunku her subdomain ana siteden farklı sayılır ve hizmetiniz cok sevilen, cok link verilen birşey olsa bile bu ana websayfanızın işine yaramayacaktır. Tekrar soyluyorum bu tarz calışmalar icin subdomain kullanmayın.
7 ) Yarışmalar Duzenleyin
Yine basit ama etkili bir yontem ve biraz kafayı calıştırdığınızda cok ucuza mal olacak birşey. 5 – 10 TL değerinde 2-3 tane urun alın ama bu urun ihtiyac duyulabilecek ya da sevilen urunler olsun. Parca kontor olabilir, ucuz bilgisayar donanımları olabilir, ozel yaptırdığınız t-shirtler olabilir. Odul ne kadar bol olursa, yarışma o kadar değerlenecektir ve yarışma ne kadar değerli olursa, internet dunyasında o kadar yayılacaktır. Eğer birgun yarışma duzenlerseniz size tavsiyem bu yarışma en azından 20gun sursun.
Tabi bu yontemler artırılabilir ama benim aklıma gelen “ucuza backlink yontemleri” olarak en iyi 7 yontem bu oldu. Ciddi bir projeniz varsa eminim backlink politikası ve reklam ağı icin cok butce ayırmışsınızdır ama burada bahsettiğim uygulamaları cok makul fiyatlarla uygulayabilirsiniz. Yazım; daha kucuk işler, şahsi siteler gibi icerikler icin butcenizi korumaya yonelik bilgilendirme yazısıdır, M.Akif Aktaş – Orjinal Yazı Sayfası

Dipnot: Seoliz.Com'daki ilk yazım oldu [IMG]http://www.***.net/images/smilies/smile.gif[/IMG]