1. kısmı okumak icin buraya, 2. kısım icin buraya, 3. kısım icin ise buraya tıklayın
Projelere dahil olun; Blog yazmaya başlayalı biraz zaman gectikten sonra, cevrenizde ki blogculardan davet almanız kacınılmazdır. Eğer ozgun ve kaliteli işler cıkartıyorsanız, cevrenizde gelişen projeler icin davetler gelecektir ve bu cok normaldir. Projeyi onunuze alın, uzerinde biraz duşunun, neler katabileceğinizi hesap edin ve yardımda bulunmak icin elinizden gelen her şeyi yapmaya ozen gosterin. Bunu sadece kendi sitenize bağlantı eklemek, fazladan bir link kazanmak icin yapmayın. Daha cok yeni ilişkiler geliştirmek ve okuyucular ile etkileşimde bulunarak kendinizi tanıtmak icin yapın. Sadece bir arkadaş benim kaliteme ne katabilir ki diye duşunmeyin. Guven oluşturmak zor bir surectir ve emek ister. Birden yukselmek her zaman iyi değildir. Duşuşunuz de aynı hızda olabilir. Bunun icin hedefinize adım adım ilerlemeye gayret gosterin.
Cevrenizde gelişen bu tarz projeler yoksa eğer, işe kendi projenizi geliştirerek başlayabilirsiniz. Yeteneklerine inandığınız ve saygı duyduğunuz kişileri projelerinize dahil edin.
Forumlara kayıt olun; Okuyucularınız ile etkileşim kurmak icin sadece blogunuzu kullanmayın. Sizin gibi duşunen, aynı ilgi alanlarına sahip, benzer konulara ilgi duyan milyonlarca insanın olduğunu aklınızdan cıkarmayın. Bu kişileri keşfetmenin en kolay yolu ise, forum sitelerine uye olmaktır. Forumlar surekli online kişilerin olduğu cok buyuk topluluklardır ve cok detaylı olarak katagorize edilmiştir. Buralarda yararlı paylaşımlarda bulunmaya ozen gosterin. Diğer kullanıcıların sorunlarını araştırıp, careler uretmeye calışın. Coğu forum sitesi mesajların altında kullanıcının imzasını yayınlar. Etkili bir imza duşunun ve bağlantıya kendi sitenizin ismini ekleyin. Zamanla bu sitelerden blogunuza gelen kişi sayısında ki artışı izleyin.
Kendiniz olun ve eğlenin; İnternet bir kac gundur yazdığım bu tavsiyelerle doludur. Bunları duşunmek icin bilim adamı olmaya gerek yok. Atomu parcalarına ayırmaya calışmıyoruz. Aslında blog yazarken hic kural yoktur, sadece deneyimler vardır. Bu deneyimler zamanla kazanılır. Milyonlarca blog arasından fark edilmek her zaman zordur. Duzenli okuyucusu olan ve belli bir seviyede başarıyı yakalamış bloglarda yukarıda verdiğim tavsiyeleri daha once deneyen bloglardır. İşin ozu kendiniz olun, eğlenmenize bakın, surekli yeni şeyler denemekten korkmayın.Ozgun olun.
Benim icin blog yazmak, karşılıklı etkileşim, kaliteli ilişkiler geliştirmek, yeni fikirler bulmak icin gerekli bir aractır. Sizde bunu deneyebilir boş zamanlarınızı boyle değerlendirebilirsiniz. Eğlenmenize bakın, keyfini cıkarın. Zevkle yapılan işlerin başarısız olma şansı yoktur.
Yazı Dizisi---Blogunuz İcin Okuyucu Bulma ( 4. Kısım )
Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları
- Yazı Dizisi---Blogunuz İcin Okuyucu Bulma ( 4. Kısım )