NOT : Forumda PAYLAŞTIĞIM İCİN KONU İCİ LİNKLERİ KALDIRDIM.

Herkese Merhaba. Bu seferki Roportajımızda Wm Aracında ve İnternette WebMasterlar tarafından oldukca tanınan bir isimle yani Ahmet Orhan ile Roportaj yaptık. Kendisi aslında cok keyifli cok zevkli biri fakat boyle olduğu dışarıdan anlaşılmıyor.Yani biraz samimi olun cok eğlenceli biri olduğuunu anlarsınız.Tabiri caizse Klasik Turk erkeği diyebiliriz Aslında kendisi sanıldığı kadar İnternette bulunmuyor gibi gozukuyor.Arada iki uc yazı yazıp Forumda takıldıktan sonra ne yapıyor Allah bilir Her neyse şimdi kendisiyle yaptığımız biraz resmi birazda gayri resmi Roportaj’a donelim.İnşallah beğenirsiniz.Kendisine Roportaj icin Teşekkur eder hayatı boyunca mutlu olmasını dilerim.

1) Merhabalar. Oncelikle Bizimle Roportaj Yaptığınız İcin Teşekkur Ederiz. Acaba Biz Biliyoruz Ama Okuyucularımız İcin Adınızı Soyadınızı, Yaşınızı Ve Mesleğinizi Soyleyebilir Misiniz ?
Merhabalar ben Ahmet Orhan, 24 yaşındayım ve Makine Muhendisiyim.

2) Hangi Okulları Okudunuz Ve İstediğiniz Mesleği Mi Yapıyorsunuz ?
Gazi Universitesi Makine Muhendisliğinden 2011 yılında mezun oldum. Şu anda yine Gazi Universitesinde Master yapıyorum. Okulda okurken bazen pişmanlık duyduğumu itiraf edebilirim. Cunku dersler cok zordu ve hocalarımızda baya zorluyordu. Fakat makine muhendisliği cok buyuk. Eğer ki bu geniş alanda coğu seceneği biliyorsan o zaman sıkılmazsın. Ama sadece ısı ve mekanik gorup ve genellikle okulda ısı derslerinin cokluğundan dolayı zorlanabiliyorsun. Sanayide staj sırasında doğru secim yaptığıma karar verdim.

3) Aorhan İlk Bloğunuz Mu Yoksa Başka Bloglar Veya Siteler Actınız Mı ? neyazsak.com ile bloglamaya başladım. Sonrasında orada yaptığım şeyin blog değil acemiliğimi atacağım bir site olarak duşunduğum icin başkasına devrettim. Sonra biraz ara verip edindiğim tecrubeyle sevdiğim şeyi yani severek takip ettiğim konularda yazmam gerektiğine karar verip aorhan.com’u actım.

4) Acaba Aorhan.com‘u Acmaya Nasıl Karar Verdiniz Kac Yıldır Aorhan.com Yayında ?
Teknolojiyi seviyorum ve takip ettiğim coğu blog teknoloji olması ve benim blogumun buna uygun olmaması hep uzuyordu. Sonrasında bir gun blog acarsam tek kategoride acmalıyım diye duşundum. Aorhan.com ilk olarak ozel domain olsun istedim ama wordpress kurunca işin rengi değişti

5) Aorhan.com ne kadar hit alıyor ? Siteden aylık ortalama ne kadar kazanıyorsunuz ?
Hit olarak cok değil, 1000 filandır ama makale olmamasına rağmen bence bu sayı iyi. Şu var tabi surekli gelen ziyaretciler var ki beni en cok bu sevindiriyor. Google arama yuzdesi de fena değil ama teknoloji olunca malesef hit cekmek cok zor. Cunku adı ustunde teknoloji, yazan cizen cok olduğundan ziyaretci bolunuyor. Kazanc olarak ben actığımda banner vs. reklam yoktu. Tek reklam adsense ve link satışıydı. Sonrasında bunlar gelişti ve reklamverenler cıktı. Kazancım şoyle soyleyim kesinlikle cebime girmiyor. Cunku temasıydı, eklentisiydi vs. vs. masrafı var. Bugun iyi bir tema icin iyi bir odeme yapmak gerekiyor ki eğer başkasına yaptıracaksan. Şoyle diyebilirim bir senede aldığım reklam geliri sanırım yeni temamı anca karşıladı ( logo, intro, tasarım,css,wp,eklentiler vs.) İşte cekiliş filan yapılır boyle boyle gidiyor. Ben zaten para icin acmadım blogumu ama kazancımı artırmak isterim. Cunku o sayede arada sırada ufak tefek birikimle istediğim bir urunu alabiliyorum. Ya da adımı daha fazla duyuracak şeylerle urun tanıtımları yapma fırsatım oluyor. Reklam gelirini bende reklam icin kullanıyorum. Hani derler ya haydan gelen huya gider hesabı onu ayrı yerde tutuyoruz. Ama internet faturamı karşılıyor sağolsun

6) Hobileriniz Ve Fobileriniz Nelerdir ?
Hobim internet, tasarımlar, teknoloji, elektronik vs. Fobim pek yoktur bir yukseklik korkum var ki dillere destan

7) Hayallerinizden Gercekleştirdikleriniz Var Mıdır ?Varsa Bunlar Nelerdir ?
Valla hayallerim uzun vadeli ve bu uzun yolda bir kac ara yol cizdim daha başlamadım ama ufak hayallerim hep oldu. Hayal kurmasını severim ama gercekleşmesi olacak hayallerin uzerinde durmam. Cunku onlar yarın bir gun olmazsa uzuntu verici olacaktır. O yuzden aklımda olmayan bir şeyi hayal eder gecerim. O ya kısa zamanda olacaktır ya da rafa kaldırılacaktır Orneğin basit bir şey; laptop mu istiyrum, ya laptop alsam şoyle boyle kullanırım işimi gorur ne guzel olur dersem biraz duşunur nasıl olur diye sonra gider alırım. Tabii onu hayal ederken cebimde param olmalı. Ama işte laptop alacam diye para biriktirip hayal kurmam cunku o paranın ne olacağı belli olmaz. Muhendislik okuduğumdan mıdır nedir hayallerim bile gercekci ve somut olmalı

8) Coğunlukla hangi konularda yazmayı seviyorsunuz ?
Teknoloji, WordPress konuları ilgimi cekiyor. Tasarımlara bakmaya cok seviyorum ama yazma konusunda pek sevdiğimi soyleyemem.

9) Hangi Takımlısınız ?
Fanatik Galatasaraylı ama hırcınlardan değil.

10) Cok sessiz sakin kendi halinde biri gibi gozukuyorsunuz.Gercekten oyle misiniz ?
Valla ilk kez goruyorsam birini sessizimdir. Ya da bir ortama ilk kez giriyorsam. Ama yanımdaki kişileri uzun suredir tanırsam cok hareketli ve konuşkanımdır.

11) Malum bir Webmastersınız. Peki php, html ve css gibi kodlama bilgilerine nereden merak sardınız ve nasıl oğrendiniz ?
Koyumuze ait site yapma durtusuyle ucretsiz bir webalanında ki adı mysiteydi. Orada html kodlar gerekti. O şekilde başlayan surec bugunlere geldi

12) Yeni tema projeniz var mı ?
Yenisini yayına koyduk zaten Yeni Aorhan’dan başka şuan bir projem bulunmuyor.

13) İnternette sponsorlarınız var bunlar size ne gibi kolaylıklar sağlıyor? Vargonen.com‘a cok cok teşekkur ediyorum. Sağolsunlar ne istediysem yaptılar. Eğer işi bilen insanlar sponsor ve bunu sadece laf olarak yapmıyorsa bundan iyisi yok. Bana şu ana kadar sponsor olanlar sağolsun hep işinin ehliydi.

14) Eleştirme yapmayı seviyor musunuz?
Severim ama karşımdakini kırmayarak kucuk gormeden. Cunku yapıcı eleştiri hem size hem de karşıdakine katkı sağlar. Cunku bir gun yaptığınız eleştirin kurbanı olabilirsiniz.

15) WM Aracındaki Moderatorluk oykunuzu anlatır mısınız ?
WMaracında uzun suredir bulunuyordum ama aktif değildim. Yavaş yavaş aktif olmaya başladım ve sağolsunlar cok oncesinden tanışma fırsatımız oldu. Ben ilk kez bir forumda bu kadar aktiftim. Buralarda bazı konular benim ilgi alanım ve buralarda fayda sağlarım duşuncesiyle aralarına katıldım. Şu anda her ne kadar raporlara yetişemesemde vakit buldukca forumlara gezerek asayiş berkemal yapmaya calışıyoruz Zaten artık forumda duzene oturdu bizlik işler azaldı sadece daha katkı sağlayıcı forum olması icin bizde elimizden geleni yapıyoruz. Burak ve Suleyman cok guzel işler yapıyor ve diğer moderatorler ise cok calışkanlar. İnce eleyip karar veren bir moderator diyebilirim. Başarıların devamını da dilerim.

16) Aorhan.com‘un yeni tasarımında kimler yardmcı oldu ? Ve ne kadara mÂl oldu ?
Aorhan.com tasarımında: Okan Dungel, Huseyin Emanet, Fatih Sarı yardımcı oldu. Logoyu forumlardan bir arkadaş ozel cizdi. 3D grafiklerini Kutay Burunsuz, Intromuzuda yine forumdan bir arkadaş yaptı. Şu ana kadar olan maliyet 1.000TL uzerini gecti diyebilirim. İşte toplam reklam gelirleriyle kafa kafaya ortuştu.

17) Aorhan.com Kac MB Alan Kullanıyor ?
700 MB civarında bir alan kullanıyor.

18) Son olarak İnternetteki genc Amator blogculara ne tavsiyelerde bulunmak istersiniz ?
Kesinlikle acele etmesinler. Bir proje, bir blog gibi duşuncesi varsa duşunsun, sorsun, araştırsın sonrasında devam etsin. Cunku domainden tutun da hostunuza kadar ileriyi duşunmeden yaparsanız bu size cok zararlı ve geri donulmeyeceğinden cok gec olabilir. Ornek aldığı proje veya blogcuları ne yaptıklarını oğrensin onlara sorular sorsun.

19) Huysuz Blog sizce insanlara faydalı olacak bir site mi? Sitemiz hakkında neler duşunuyorsunuz?
Guzel roportajlar yapılıyor. Bu şekilde kalitesini artıracaktır. Tek takıldığım nokta biraz oncede bahsettiğim domain secimi. Bu domain bu konsepte uygun değil bence ama yine de başarılar dilerim. Roportaj yaptığınız icin teşekkur ederim.

Beni takip eden, seven, sayan tum herkese teşekkur eder, aorhan.com‘a beklerim
Tekrardan Ahmet Orhan’a Teşekkur Ederim. Bizi Kırmadığı İcin.

Yazının Asıl Kaynağı: http://huysuzblog.com/makina-muhendisi-ve-wm-olan-ahmet-orhanla-roportaj-yaptik

Diğer Roportajlarımızı Okudunuz Mu ?
http://www.huysuzblog.com/kategori/roportaj