Bu seferki yazım niche bloglama ile ilgili olacak. Surekli aynı şeyleri yazmaktan sıkılıyor gibiyim. Bazı arkadaşlar nichein ne demek olduğunu bilmiyorlar. Niche bloglamayı kısaca, belirli bir kategoride yazmak, mesela sadece ornitorenklerle ilgili bişeyler yazmak olarak tanımlayabiliriz. Bu net bir bilgidir. Anlaşılmayacak birşey yoktur.
Daha derin bilgilere doğru akalım
Son yıllarda niche kavramının yayılmasıyla bir cok web girişimcisi bu tur blogların tutacağını hissetti ve niche blog acmaya karar verdiler. Bu girişimcilerin arasında bende varım sayın okur. Sağlık, teknoloji ve program alanlarında yayın yapan 3 tane niche blogumu bende actım. Lakin başarılı olamadım ya da ben oyle sandım. İlgisizlikten uctular. Herneyse
Konudan daha fazla uzaklaşmadan niche bloglama kavramını incelemeye devam edelim.
Bir rivayete gore niche blog ve forum sitelerinin hite ya da reklama ihtiyacı yokmuş. Aranılan şeyleri tek bir yerde bulabilmek icin niche bloglar acılıyor. Genel forum ya da genel blogları bu kategoriye sokamıyoruz. Onlar farklı bir cumhuriyet.
Aslında tartışmak istediğim kişisel bloglardan niche blog olurmu? Surekli bişeyler yazan ama bir gun kopeklerden diğer gun ise ornitorenklerden bahseden blog sitesi nichemidir? Bence değildir. Kişisel blogların kulvar farklı. Onlar daha bi canlı olmak zorunda değiller. Niche blogların hergun bişeyleri yayına vermesi gerekiyor. Hergun konu girilmesi gerekiyor falan. İşin kolay yolunu bulduğunuzda bloglamak daha bir heyecanlı olacaktır.
Bana gore niche bloglar tam bir para basma makinası halini alabilir. İcindeki bilgileri ozgun ve surekli guncel olarak girerseniz, bir sure sonra blogunuz aramalarda kendisini gostereceği icin hitinizi kat kat arttıracaktır. Bu da size kesinlikle para olarak donecektir. Reklam anlaşmaları, link satışlarınız ile poponuzu bir sure sonra doğrultabilirsiniz.
Niche bloglar, eğer sabırla calışırsanız 3 ay gibi kısa bir surede zirvelere gelebiliyor. Sadece sabır gerektirir. Niche blog kurmak aslında cok basit. Siz neden denemiyorsunuz?
Niche Bloglar
Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları0 Mesaj
●1 Görüntüleme