Bir blog acmak istediğinizde ucretsiz bir bloga nasıl başlanacağını oğrenmek cok basittir ve herhangi bir teknik ya da web geliştirme deneyimi gerektirmez (yıllar once olduğu gibi). Blogger ya da Blogspot başta olmak uzere bu işe başlamak icin blogunuz icin bir platform secmeniz gerekir.

Blog oluşturma platformu, blogunuzun temelini oluşturur ve genellikle blogunuzu kolayca oluşturmanıza ve iceriğinizi yazmanıza olanak sağlayan bir icerik yonetim sistemi (CMS) olarak adlandırılır.

En baştan doğru platformu secmek en onemli onceliktir.

Aşağıdaki grafik blog platformlarının kullanımını gostermektedir. Gorebildiğiniz gibi, tum blogcuların yarısından fazlası WordPress (WP) kullanmayı tercih ediyor. Sizin de WP kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Gerek tema ve eklenti desteğinin fazla olması gerekse teknik destek imkanının fazla olması. İyinet'te bile konu actığınızda her uyeden yardım alabileceğiniz bir sistem oldu Wordpress.

Yeni blog acmak isteyenler icin WordPress en doğru tercihtir
Kuşkusuz, calışmaktan zevk aldığım bir platform Wordpress. Ancak siz ucretsiz olarak blog acmak icin Google detsekli blogspot.com ile bu işe başlayın. Zaten siteniz gercekten de tutulacak hale gelirse Wordpress'e gecişi yapabiliyorsunuz. Peki neden wordpress kullanmalıyım?

İşte bunun birkac nedeni:

Ucretsiz - Bu doğru, bir hile değil. WordPress platformu aslında% 100 ucretsizdir. Yeni kullanıcılar icin kolay kullanıma sahip- WordPress teknik olmayan insanlar icin tasarlanmış eklentiler olarak adlandırılan ozelliklere sahiptir ve blogunuzda kullanmakta serbesttirler. Eklentilerle iletişim formları, yorum kutuları, resim galerileri, videolar ve hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi ekleyebilirsiniz. Yardım ve teknik destek hizmetleri - Herkes WordPress'i blog sitesi olarak kullandığından , ihtiyac duyduğunuz yardımı bulmak hızlı ve kolaydır. WordPress ayrıca, sitelerinde inanılmaz bir ucretsiz kaynak kutuphanesi ve Youtube'da video dersleri sunar. Hic bilmeseniz de Wordpress kullanabilirsiniz. Mobil Uyumlu siteler - Yakınlaştırmak icin ekranı cektiğiniz, telefonunuzda ziyaret ettiğiniz bloglardan nefret etmiyor musunuz? WordPress, blogunuzu otomatik olarak 'duyarlı' hale getirecektir, bu, blogunuzu ziyaret etmek icin kullandığınız tum cep telefonlarında ve tabletlerde calışacağı anlamına gelir. Responsive tema kullanmanız halinde mobil ve masaustu kullanımı icin ayrı tema kullanmak zorunda kalmazsınız. En unlu siteler de Wordpress kullanıyo -Dunyadaki en buyuk markaların bile WordPress'i platform olarak kullandığını biliyor muydunuz? Sony, MTV, CNN, Ebay, Best Buy ESPN, Sozcu, Webrazzi gibi bircok siste WordPress'i tercih ediyor.