Gercekten oğrenmek istediğiniz ya da uzmanı olmak istediğiniz bir konuyu oğrenmek, aynı zamanda oğrendiğiniz bu bilgileri diğer insanlara aktarmak ve aktarırken bu işten bir gelir elde etmek icin. Nasıl mı ? ;
Neden blog acmalısınız sorusuna soru ile karşılık verelim. Karşılaştığı her fırsatı bir tecrube olarak gorup o tecrubeyi kendime bir şeyler katarım duşuncesi ile değerlendiren insanlardan mısınız ?
Kısacası kendini geliştirmeyi her zaman icin amac edinmiş biri misiniz ?
Ben oyleyim. Eminim siz de oylesiniz. Yoksa bu satırları niye okuyasınız ki ? Ancak blog acmak kendini geliştirmenin biraz otesinde bir şey.
Yani sonucta blog acarak bir şeyler oğrenmiyor, aksine oğretiyorsunuz. Dolayısı ile kendinize değil, başkalarına bir şey katıyorsunuz.
Peki gercekten oyle mi ? Kesinlikle değil. Evet blog acmak kendini geliştirmenin cok daha otesinde bir şey.
Oyle bir şey ki, kendinizi geliştiriken, aynı zamanda kendinize bir şey katıyor ve kattığınız bu bilgi birikiminden diğer insanların da faydalanmasını sağlıyor ve ustune ustluk bir de bu işten maddi bir gelir elde ediyorsunuz.
Hali hazırda urettiğiniz iceriklerden, verdiğiniz emekten başkasının değil kendinizin para kazanması icin. Nasıl mı ?;
Eğer gundelik hayatınızda internetle surekli haşır neşir biriyseniz ve forumlarda, sozluklerde, sosyal medyada surekli etkileşimde bulunuyorsanız
Yani hali hazırda yorum yaparak, entry girerek ya da direkt yararlı olduğunu duşunduğunuz bilgileri paylaşarak icerik uretimi yapıyorsanız,
#Uzucu bir gercek olacak ancak farkındalık yaratmak icin soyluyorum ki, uretiminizi yayına soktuğunuz tum bu platformlar sizin uzerinizden ciddi anlamda maddi gelir elde ediyor.
#Ne demek istediğimi uygulamalı bir ornekle acıklayayım isterseniz; Turkiyenin en buyuk forumlarından biri olan shiftdelete forumunu ele alalım.
Foruma uye sizin benim gibi sırf insanlara yararlı olacağını duşunerek paylaşımda bulunan bir yazar 1000-1500 TL Arası En İyi Akıllı Telefonlar diye bir konu acıyor ve bu konunun altında gercekten yararlı olduğunu duşunduğum oldukca detaylı bilgiler paylaşıyor.
Bu aşamaya kadar her şey guzel. Bu noktada ters olan ne ki ? diyeceksiniz. Fakat konunun goruntulenme sayısına baktığımızda işin rengi değişiyor.
Konu tam 100.000 goruntulenme almış. Peki sizce bu goruntulenmenin yuzde kacını forum uyeleri oluşturyor ?
Ben size direkt soyleyeyim. Maximum % 20 si forumun icinden geliyor. Geri kalan % 80 ? İşte geri kalan % 80 ise tamamen organik trafik.
Yani google uzerinden insanların 1000-1500 TL Arası Akıllı Telefonlar diye aratıp, karşısına bu iceriğin cıkması sonucu tıklamaları ile oluşuyor.
Peki, bu uye gibi sizin de oluşturduğunuz bu ve buna benzer icerikler bu platformlara ne kadar maddi gelir sağlıyor ?
Google adsense reklamlarını baz alarak hemen bir hesaplama yapalım. Bir adsense reklamı tıklama başına ortalama 0.30kuruş gibi bir gelir sağlıyor ve adsense reklamlarının tıklanma ortalaması toplam ziyaretcinin %1i olarak var sayılıyor.
Kaba bir hesapla 100.000 gosterimin %1i olan 1000 tıklamayı, 0.30 kuruş ile carptığımızda 300 TL gibi bir rakam cıkıyor ortaya. ( Ki bu hesapladığım en duşuk fiyat. Emin olun gercek rakamlar bunun 3 katından fazladır. )
Neden bir blog acıp tum bunları kendi alan adınız uzerinden yayıma sokmayasınız ki ?
Blog acmak benim bilmediğim bir şey ki hem blog acmak zordur mu diyorsunuz ?
Kesinlikle değil ! Blog acmak 20 dakikanızı almayacak bir işlem ki ben size her adımı en ince detayına kadar anlatacağım.
Belki de bugun sırf ayda ek gelir olarak 200 TL kazansam bana yeter duşuncesi ile actığınız blogunuz ileride size ayda 2000 hatta 20.000 TL kazandıracak ve hayatınızı değiştirecek nereden biliyor sunuz ?
Kaynak: wpmavi
Neden Blog acmalıyım ?
Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları
- Neden Blog acmalıyım ?