Genc Girişimci İşadamı ve Seyhanlar Grup Yonetim Kurulu Başkanı Adil Seyhan, gencleri girişimciliğe teşvik etmek icin calışıyor. "Ekonomiyi bir ust kategoriye girişimciler taşıyacak" dedi.
Turkiye'nin uretmeye ihtiyacı var. Makro ekonomik sıkıntıların hepsi girişimcilikle ilgili. Almanya'nın nufusu Turkiye ile hemen, hemen aynı. Almanya'nın calışan sayısı 40 milyon, bizim 20 milyon. Demek ki bizim daha calışabilecek durumda 20 milyonluk nufusumuz var. Dunyadaki en buyuk enerji eğitimli insan kaynağıdır. Biz buna sahibiz. Bu nedenle daha fazla yeni fikre ve daha fazla işadamına ihtiyacımız var.
Biz her ne kadar girişken olarak bilinsek de girişimci değiliz. Toplum aile yapısından başlayarak girişimciliğin onunu acmaya calışıyoruz. Şu anda devlet bunu cok iyi kavramış durumda. Turkiye'nin buyumesi icin mevcut işletmelerin yuzde 3-5 buyumesi yetmez diyor. Yeni potansiyel alanlarda yatırım yapacak, iş fikri geliştirecek insanlara ihtiyacımız var.
Devlet girişimciliğe ciddi destek veriyor. Cunku kendisi girişimci şirket gibi calışıyor. Turkiye'de standartlar oturdu, artık bir ust evreye gecmemiz lazım. Bunun yolu uretim ve tasarruftan geciyor. Toplum son 50-60 yılda gormediği refahı gordu ve tasarrufu bıraktı. Devlet girişimci bulamıyor. Gecen yıllarda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 550 gence hibe kredi vereceğini acıkladı. Sadece 250 kişiye verilebildi.
Neden yeterli başvuru olmadı?
Gencler oturup proje uretmiyor. Cunku biz bu insanlara cocukluklarından beri "Mezun ol bir yerde calış, sigortalı işe gir" demişiz. Hicbir zaman bu gence ne ailesi, ne eğitim sistemi "inovatif duşun, işini kur" dememiş. Bu birden bire olmayacak.
Şu anda cok şukur ailemin buyuk coğunluğu benimle calışıyor" dedi. "Girişimci doğulmaz olunur" diyen Seyhan, halen Seyhanlar Grup Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorevini de surduruyor.
Kromeks Madencilik A.Ş. - Barter Takas Sistemi - Emirdağ Su Uretim - Pronessclub - Aries Gayrimenkul bir Seyhanlar Grup kuruluşudur.
adil seyhan seyhan kromeks madencilik, adil seyhan emirdağ su fabrikası, adil seyhan pronessclub
Web Sitemiz: http://www.seyhanlargrup.com