Merhaba değerli arkadaşlar bu sefer sizlere herkesin beğeneceği severek yapacağı bir ders başlangıcını duyurmak istiyorum. Daha once sadece sıfırdan html ile web tasarım sonrası, veritabanı mantığı ve wordpress kurulum gorduk tabiki bu dersler icin daha fazla zaman ve bazı gerekli sistemler olması dderslerin zaman alması nedeniyle tam olarak bir katılım olması beklenmemez yeni başlayacağımız blog kurulum derslerinde ise daha hızlı kolay masrafsız ve kodlama ile uğraşmadan herkesin kolayca hazırlayıp yayınlayabileceği sistemleride anlatacağım dileyen web site yapsın dileyen bog kursun secim sizin dileyen her ikisini birden oğrenerek hatrı sayılır kazanc sağlayabilir.
Ucretsiz Blog Kurulumu
Blog arkadaşlar aslında hobi olarak kullanılabilecek dileyenler icinde profesyonelce siteler haline gelebilecek ucretsiz servislerdir. Gelişmiş yonetim panelleri aracılığı ile kolayca yazı, sayfa ekleyebileceğiniz geniş tema arşivi ile sitenize farklı gorunum verebileceğiniz alt domain yapısına sahip sitelerdir. Her bilgi seviyesine gore şekillendirebileceğiniz bloglar dileyenler icin ayrıca kendine ozel domain alarak sub domain olarak kullanma zorunluluğu yoktur. Ornek ben bir bloğu www.webmasteryolcu.com olarak kullanabilirim. Tabiki bunun icin biraz daha bilgi seviyemiz ileri duzeyde olmalı olmayanlar icinde sitemizde adım adım blog kurmayı ayarları ve ileri seviyeleri goreceğiz Allahın izniyle iciniz rahat olsun.
Bloğunuzda Neler Yapabilirsiniz.
karşınızda beyaz boş bi sayfa hayal edin arkadaşlar insanalara ne sunmak istersiniz insanların neleri gormesini, duymasını, bilmesini ve haberdar olmasını isterseniz işte size fırsat web sitesi kodlama hosting domainle uğraşacak vaktim yok diyenler icin en ideal ve masrafsız yayıncılığın yolu blog kurmaktır. Haber siteleri, şiir, muzik, sağlık, ekonomi, genel konular yada moda aklınıza ne gelirse dilediğiniz kategoride bir blog acarak adınızdan soz ettirebilirsiniz.
Bloglardan Para Kazanılırmı
Size onereceğim ve kurulumu anlatacağım bloglar ileri seviye kullanıcılar icin html kodlama desteği olan sistemler olacak arkadaşlar o nedenle reklam yayınla kazan, tanıtım yazısı, makale reklamlarından kazan, tanıt kazan sat kazan once bloğunuzu hayata gecirin ilgi ceker hale getirin sonrası kazanc imkanları sizi bulacaktır. Ayrıca internet gelirleri hakkında bilgi veren http://www.ekgelirsitesi.net yardımı ilede kazanc tekniklerini goreceksiniz.
Hangi Blog Servisini Kullanmalıyım
Dunya genelinde onlarca blog hizmeti veren servis arkadaşlar Turkiye merkezli ve turkce destekli olarak kullanabileceğimiz lakin sizlere 2 tane blog servisi onerecem kurulum, ayarlar ve kulalnımı anlatacağım bunlar Blogger (Blogspot) ve WordPress olacaktır. Turkiyedende blog servisleri bulunmakta fakat sitenizi rezil eden copluğe ceviren reklamlar koyması nedeni ile şuan icin dikkate almıyoum.
Blogger Blogspot Kurulum
Bir zamanlar blogspot.com olarak hizmet veren sonrasında Google firmasının satı alması sonucu ana adresi blogger olarak değşmiş olasada bloglarda hala blogspot.com alt domain uzantısı vermektedir. Keddinize ait domain kullanabileceğiniz blogger blog servisinde html ozelliği acık olup icerikleriniz hızlı index almakta googlede hızlı yayına girmektedir.
WordPress Blog Kurulum
Turkiye ve dunyada acık kaynak kodlu olarak ucretsiz dağıtılan en başarılı cms sistem olan wordpress amator kullanıcılar hosting domainle uğraşmak istemeyenler icin wordpress.com alt domain olarak blog servisi vermektedir. Onlarca tema ceşidi ve orjinal wordpress paneli ile gelen wordpress gelişmiş teknolojiye uygun bloglar sunar ayrıca dilerseniz kendinize ait domain kullanabilirsiniz.
Bu konuda sizlere derslerimizi ve ilerleyen gunlerde izleyeceğim yolu anlattım arkadaşlar dileyen arkadaşlarım buradan takip edebilirler.
Kaynak: Blog Kurulum Dersleri
Webmasteryolcu Blog Kurulum Dersleri Başlıyor
Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Yeni Web Siteleri - Site Tanıtımları
- Webmasteryolcu Blog Kurulum Dersleri Başlıyor