Eğer bir blogunuz varsa ve yeteri kadar kişiye ulaşamadığınızı duşunuyorsanız, bu yazı tam size gore! Bu yazımda, kişisel tecrubelerim ve okuduklarımdan edindiğim bilgilerimle blogculuğun 10 altın kuralını sıralayacağım. Bunları duzenli bir şekilde uyguladıktan sonra, iyi bir ziyaretci kitlesine sahip olabileceğinizi unutmayınız. Hadi başlayalım.

1.Diğer blogcularla tanışın/kaynaşın: Diğer blogcularla tanışıp kaynaşabilmek icin diğer blogları da okumanız gerektiğini unutmayın. Sadece okumak yeter mi kaynaşmak icin? Hayır. Diğer bloglara yorum yapın. "Teşekkurler guzel paylaşım." tadında yorumlar olmasın. Mumkunse, yazıya + katacak yorumlarınız olsun. Mesela, bu yazıya bir madde de yorum yaparak siz bir + oluşturabilirsiniz. Bu size nasıl avantaj sağlayacak peki? Oncelikli olarak, yorum yaptığınız blogun yazarı, kaliteli bir yoruma kayıtsız kalmayacak ve mutlaka sitenizi inceleyecektir. Sonrasında yazıda yer alan yorumunuzu okuyan oteki blogun ziyaretcileri de sitenizi merak edecektir. Bunun dışında cok onemli olmamakla birlikte yorumunuzda yer alan linkiniz, Google tarafından gorulduğunde sitenize bir Google Bot'un gelmesi kacınılmaz olacaktır.
2.Listeler oluşturun: Listeler internet ve blog dunyasında halen vazgecilmezlerden. Ne tur listeler oluşturacağınız konusunda bu yazı aslında sizin icin ciddi bir ipucudur. Bakınız, "Blogculuğun 20 Altın Kuralı" Kendiniz de bu tip listeler oluşturabilirsiniz.
3.Ucretsiz hizmetler sunun: "Ucretsiz", "Bedava", "Beleş" bu kelimeler Turk insanının resmen ruhunu okşayan kelimelerdir. Ucretsiz temalar sunabilirsiniz. Ucretsiz programlar dağıtabilirsiniz. Ucretsiz dağıttığınız bir temaya, Turkce'leştirip altına da blogunuzun linkini verdiyseniz, tadından yenmez. Bu ornekleri kendiniz coğaltabilirsiniz. Pek cok hizmet var aslında ucretsiz yapabileceğiniz veya dağıtabileceğiniz.
4.Yorumlara olabildiğince kısa surede cevap verin: Nasılki bir ticarethane icin muşteri velinimetse, sizin icin de okuyucularınız oyledir. Eğer blogunuza gelen yorumlara kısa surede cevap vermemişseniz, daha sonra yorumunun cevapsız kaldığını goren okuyucu, blogunuzdan soğuyacaktır. Bu nedenle, yorumlara kısa surede cevap verin. Muşterinizin, okuyucunuzun uzaklaşmasını istemezsiniz heralde?
5.Tarzınızı oluşturun: Belki de en onemlisi bu! Bir tarzınızın olması gerekir. Belki başlangıcta bazı blog yazarlarına, koşe yazarlarına oykunmuş olabilirsiniz. Bu gayet normaldir. Ben de ilk yazmaya başladığımda, yazılarımın uzunlukları, cumle kurma bicimlerim bazı blogculara ve koşe yazarlarına ozenir hatta taklit eder bicimdeydi. Ancak şu anda daha net ve kendi tarzımda cumleler kuruyorum. Başlangıcta yaptığınız hatayı devam ettirmeyin. Hatadır, evet. Gecici bir hatadır ancak. Bu gecici hatadan vazgecin. Cunku tarzınızı beğenen insanlar sizin duzenli takipcileriniz olacaktır.

Evet ilk beş maddemiz boyle. Bu yazıyı kendi blogum olan www.ozanti.net icin yazdım. Devamını okumak icin buradan devam edebilirsiniz. Konu hakkındaki goruşlerinizi, yorumlarınızı benim blogumdan yahut buradan bildirebilirsiniz