Merhaba arkadaşlar ;

Bu makalemde blogspot camiasına değinmek istiyorum . son zamanlarda her yerde gozumuze takılan bi sistem blogspotlar . milllet iyi kazanc elde edince hemen cullandı tabiki uzerine . ben pek tavsiye etmem blogspot u ama yine de hit yapma yontemlerini dilimin donduğu kadarı ile sizlere anlatayım ..

1-) Guzel bir blog ismi bulmak : blogunuzun iceriği ne hakkında olacaksa o isimde bir domain almak gerekir. Misalen ; Bir program sitesi acmayı duşunuyorsunuz . Bunun icin en ideal domain ismi programindir.blogspot.com ya da program.blogspot.com , indir.blogspot.com olabilir.

2-) İkinci madde olarak blogumuza iyi bir tema secmeliyiz. bunu nerden yapacagız derseniz blogger yonetim panelinden yeni tema sec adlı butona tıkladıgınızda onumuze bloggerın bizlere sunmuş olduğu temalar gelir. Velevki bunlardan bir tanesini secmek istemiyorum diyorsanız Google amcaya blogger templates yazdıgınızda bir suru blogger teması bulabilir ve html duzenle kısmından sisteme entegre edebilirsiniz.

3-) Temayı da yaptık... Gelelim Şimdi actıgımız blogu Google amcaya indexletmeye ... Bunun icin biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Blogu actıktan sonra icerisine 5 adet konu ekleyin .

4-) Konuları ekledikten sonra Google ' a toplist yazarak ilk 10 toplist e blogspot sitenizi ekleyin .

5-) Bu işlemleri de yaptıktan sonra http://www.google.com/sitemaps adresine gidin ve gmail hesabınızla oturum acın . Sitenizi doğrulayın secenegine tıklayarak buradan Google un bize vemiş oldugu Meta tagı aynen kopyalayıp , Yonetim panelindeki HTML duzenle kısmının icindeki tagları arasına yapıştırıyoruz .sonra da google sitemap sayfasına geri donup doğrula diyoruz.

6-)Bu işlemi yaptıktan sonra Site haritası bolumune geciyoruz ve orada yeni bir site haritası ekle diye secenek olması gerekiyor ona tıklıyoruz ve sitemizinadı/atom.xml olarak site haritası ekliyoruz .

7-) Bu işlemleri yaptıktan sonra 30 dakika felan bekliyoruz .. Bir sakatlık olmazsa Google sitemizi indexliyor. Googleda sitemin indexlendiğini nasıl anlarım diyorsanız site:siteadi.blogspot.com şeklinde bir sorgulama yaparsanız sitenizin kac tane indexlenmiş sayfası var onlar cıkıverir google da

Tek bu işlemlerle bitmiyor tabiki En onemli konulardan bir tanesine değinelim. Url deiştirme Oncelikle blogspot a konu acarken Başlıkları TR oalrak acmayacağız . Misalen Konumuz ne olsun : "İş Bankası Odemeleri" .. bu konuyu ilk Is Bankasi Odemeleri Şeklinde kayıt ediyoruz . Ve urle baktıgımızda site.blogspot.com/2008/02/is-bankasi-odemeleri.html şeklinde goruntulendiğini goruruz.buda Blogspot SEO alanında devrim niteliğinde bir ozelliktir.

9-) Bundan sonra yapacağınız blogunuzu guncel tutmak ve bol backlink almaktır. backlink alma yontemleri Forumlarda yeterince mevcuttur. Yine de bir ikisini ben yazayım . Link değişimi , Youtube videoları,forumlarda post atmak,dizinlere eklemek , toplistlere eklemek,diğer bloglarda comment yapmak vs vs...

10-) Hepinize Bol şanslar . Makale Kaynak gosterilerek dağıtılabilir. Lakin yeni konular acmam icin biraz rapuation puanına ihtiyacım olacaktır.

#Orjinal Makale : http://drxy.blogspot.com/2008/02/blogspot-hit-yapmanin-9-altin-kurali.html