Bu benim kendi gorusum, google'in zaten filtreleme yontemi var diye biliyorum yanlissam duzeltin. Pek tutulur mu bunuda bilmiyorum ama umarim yuzleri guler.

Tum dunyadaki Muslumanlar'a, İslamî kurallarca yasaklanmış icerikten arındırılmış 'helÂl sonuclar' sunan arama motoru Halalgoogling' kullanıcıların aradıkları iceriği Google ve Bing gibi populer internet arama motorlarının kaynaklarından topluyor ve site ici filtreler sayesinde, kullanıcıların 'haram iceriği' gormesini engelliyor. Tribune'un haberine gore; Halalgoogling, kullanıcılarının '*****grafi, cıplaklık, gey, lezbiyen, biseksuel, qumar' gibi kelimelerle yaptıkları aramalar sadece 'eğitsel icerik' taşıyan sonucları karşılarına cıkarıyor. Halalgoogling tarafından yayımlanan bir basın acıklamasında "Tum dunyadaki 1,5 milyar Musluman'ın internetteki icerikten duydukları hoşnutsuzluk, boylesi bir arama motorunu zorunlu kıldı" ifadelerine yer verildi.
Arama motorunun filtreleri, onceden belirlenmiş bir 'kara listedeki' internet sitelerinden elde edilen sonucları da kullanıcıların gormesini engelliyor. Ayrıca, kullanıcılara, 'haram iceriği' site yoneticilerine bildirmeleri icin bir tuş da sağlanıyor.
Kaynak
Not: Diger forumdaki konu ile ayni olabilir cunku ayni kisileriz.