Merhaba arkadaşlar,
Ufak bir sorum var. Oncelikle Google Apps kullanıyorum. PicasaWeb'de kullanmak istiyorum. Yıllık 5$ ver, 20 gb kotan olsun diyor Google. Biz de, cok iyi diyoruz. Ancak ben bunu Google Apps uzerindeki yonetici hesabıma almak istiyorum, alınabilinir. Lakin kafama şu takıldı.
Google Apps uzerindeki yonetici hesabımdan kotayı yukselttim diyelim, bunu bir kullanıcı mı kullanacak? Mesela [email protected] kullanabilecek, diğer kullanıcılar 20 GB kotadan yararlanamayacak.
Havuzlandırma sistemi gibi diyelim. Benim yapmak istediğim şu, yonetici hesabımın uzerinde kotayı yukselteceğim, @Siteadi.com domain altındaki kullanıcılar bundan yararlanabilecek.
[email protected] (bu hesap uzerinden alıyorum)
[email protected]
[email protected]
Ahmet ile Mehmet 20 GB kotadan yararlanabilecek.

Bir de şu var, Google bana şunu diyor:

Alan yoneticiniz, kuruluşunuzun Google Apps hesaplarının daha cok tam Google Hesapları gibi calışması icin geciş yapmayı secti. Yoneticiniz tarafından size atanan e-posta adresini kullanarak, Google urunlerinin coğunluğuna erişebileceksiniz. Yoneticinizin, e-postanız da dahil olmak uzere hesap bilgilerinize erişebileceğini bilmeniz onemlidir. Daha fazla bilgi icin lutfen Google Apps Onemli Gizlilik Uyarısı'nı okuyun.

Bununla birlikte, alan yoneticiniz, belirli hizmetleri kapatabilir veya kurumsal hesaba/hesaptan veri taşıma işlevinizi kısıtlayabilir. Orneğin, kuruluş Picasa Web Albumleri'ni acmazsa, fotoğrafları bu urunde @ALANadim.com hesabınızla saklayamazsınız.

Google urunlerine bir yonetici tarafından size atanan bir e-posta adresiyle erişirseniz, soz konusu yoneticiyle olan sozleşmeniz veya yasal ilişkiniz aşağıdakileri etkileyebilir:

Hesabınız uzerinden gonderdiğiniz veya yuklediğiniz verilerin veya iceriğin sahibi
Hesabınıza erişebileceğiniz koşullar veya hesabınızın ne zaman devre dışı bırakılabileceği.
Hesabınızdaki verilere kimlerin erişebileceği veya verileri kimlerin silebileceği.

Google urunlerine, yoneticinizin size atadığı e-posta adresini kullanmadan da her zaman erişebileceğinizi unutmayın. Bunu yapmak icin başka bir Google Hesabı oluşturun.

Benim istediğimi yapmam icin ne yapmam gerek? Teşekkurler, kolay gelsin.