Merhaba arkadaşlar ilk once Kurban Bayramınızı kutlayarak bayram arifesi bir anektodumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Koydeki Cocukların Ağızlarında "Yandexle Yandexle!"

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da koye arife gunu gittik. Koyde gezerken ufaktan bir ritim duydum , galiba televizyondan geliyor diye pek umursamadım ama dikkatli dinleyince duydum ki koydeki cocuklar hep bir ağızdan " Yandexle Yandexle! " ritmini tutuklarının farkına vardım. Hemen yolumu o tarafa doğru değiştirdim birde baktım ki gercekten de " Yandexle Yandexle! " diye bağırıyorlar koşuşturuyorular. Hemen gittim yanlarına selamlaştıktan sonra ; " Yandex nedir? " diye sordum verdikleri cevap " Arama motoru " oldu. Peki " Google nedir? " diye sorduğumda ise " Bilmiyorum abi " cevabını aldım.
Bknz;

Gercekten mutlu oldum webmaster forumlarında Yandex hakkında olumsuz duşunceler oldukca fazla " Boşa reklam yapıyorlar , boş yere para harcıyorlar " yorumları dolaşıyor. Koydeki cocukları kesinlikle kucumsemiyorum benim bir yanım koydur , koy olmasa bir yanım eksik olur. Koydeki cocukların ağızlarında bu ritim varsa Yandex birşeyleri başarmış demektir. Politikalarını iyi yurutuyorlar reklamlarında daha icten ve can alıcı boyle tadından yenmeyecek konuları ele alırlarsalar beyinlere iyice nakş edeceklerinden hic şuphe duymuyorum.

Kaynak ; Bir anektod : Yandexle!