Karakter oluşturma ekranı:
Karakter oluşturma olarak gorduğum en ayrıntılı şemaya sahip. Aklınıza gelen her şeyi duzenleyebiliyorsunuz. Tırnaklar, dovmeler, sac, goz burun, diş, ses, cinsel organ ve sayamadığım onlarca şey. Bu yonden cok iyi.
Mekanikler:
Oyunun en korktuğum kısmı buydu. Mekanikleri pek iyi durmuyordu. Ama oyuna girince yanıldığımı anladım. Yakın dovuş mekanikleri idare eder seviyede. Daha iyi olabilirmiş. Ama eklemlerin vs. kopması cok tatmin edici ve hissiyatı oldukca ileri taşımış. Silah mekanikleri ise tahminimden daha iyi. Bazı silahlar boncuk sıkar gibi hissiyatı verirken, bazılarında silah sıktığınızı gercekten hissedebiliyorsunuz. Gelelim arac mekaniklerine, Motor mekanikleri beğenemedim. Kontrolu zor ve sıkıntılı. Witcher 3'de at suruyormuş gibi hissediyorsunuz. Araba mekanikleri ise oldukca iyi. Suruş hissiyatı GTA'dan daha ağır. Bu hoşuma gitti.
Acık dunya:
Oyunun en sevdiğim yanlarından biri bu. Oyunun acık dunyası canlı. 30 saniye kalabalık bir yerde durup etrafa kulak verirseniz cok fazla şey duyabiliyorsunuz. Aldatılan, borcunu odemesi gereken, arabası calınan gibi. Acık dunya konusunda cok iyi. Yolda giderken mini gorevler ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu yonden de oldukca iyi.
Loot sistemi:
Oldurduğunuz kişilerden aynı Witcher 3'de olduğu gibi silah, eklenti, yapım malzemesi vb. şeyler duşuyor. Ustunde calışılmış ve hoş bir sistem bana kalırsa.
Hikaye anlatımı:
Hikaye tam beklediğim gibi ağır ilerliyor. Her şeyin bir anda onunuze serilmemesi oyun doyumunu ciddi olarak arttırmış. Hikayesi şu anlık oldukca iyi. Oyunun başı oldukca yavaş. Jenerik, 6 saat sonra girdi. Oyun 2. perdeden sonra acılıyor.
Yapay zeka:
Oyunun en buyuk eksilerinden biri bu bana kalırsa. Trafikte ve catışmada yapay zekalar cok ilginc hareketler yapıyor. Bunun uzerine calışılması lazım. Oyunu cok etkilemiyor fakat dikkat ederseniz cidden rahatsız edici.
RP sistemi:
Sectiğiniz seceneklerin bir etkisi olduğunu rahatca hissediyorsunuz. Gorevlerin en azından 3 sonu var tecrube ettiğim kadarıyla. Oyunun tekrar oynanılabilirliğini ve hikaye anlatımını ileri taşımış. Daha iyisi nasıl olurdu bilmiyorum.
Karakter geliştirme şeması:
5 adet ana başlık var. Vucut, Refleks, Teknik Kabiliyet, Zeka ve Serinkanlılık. Bunların altında farklı farklı alt başlıklar var. Oyunu etkilediğini ciddi olarak hissediyorsunuz. Seviye atladıkca, farklı etkinlikler yaptıkca vs. size puanlar veriyor. Bu puanları kullanarak geliştiriyorsunuz. Witcher 3'de olan sistemin daha gelişmişi diyebilirim.
Harita:
Oyunun haritası beklediğimden daha buyuk. Olu alan yok denecek kadar az. Yani harita dolu dolu. Haritada bulunan farklı bolgeleri yoneten farklı ceteler var. Yonettiğimiz karakter V herhangi bir ceteye mensup değil. Bu yuzden her bolgede tetikte olmalısınız.
Grafikler:
Grafikler 2020 icin yetersiz gibi geldi. Sanki 2019 başında cıkmış bir oyun gibi. Ama yine de cok guzel grafiklere sahip. Daha olabilir miydi? Olurdu, fakat grafikler buyuk bir sorun değil. Bu hali ile de cok guzel.
Buglar:
Oyunda haddinden fazla bug var. Ama 10 saatlik oynayışım boyunca oynanışı etkileyen bir hataya denk gelmedim. Bugların buyuk bolumu eşyaların havada ucması ve kaplamalarda oluşan hatalardan ibaret. @Ma'at hocamın cektiği bu video genel olarak bugları anlatır tahminimce.
Optimizasyon:
Optimizasyon son gunlerde cıkan haberlerden daha iyi. Kullandığım kart olan RTX 2070 VENTUS GP ile her şey ultra ayarlarda ve DLSS Performans olarak seciliyken 60 FPS alıyorum. RT acınca FPS 30-40 civarın iniyor. Arabaya ve motora binince anlamsız bir şekilde FPS duşukluğu oluyor. Neredeyse yarı yarıya kadar FPS duşukluğu oluyor.
Evet unuttuğum bir şey yok sanırım. Oyun şu anlık mukemmel gidiyor. Oynadığım en iyi Aksiyon/RPG oyunu olacak gibi. Merak ettiğiniz bir şey olursa sormanız yeterli. İlk incelemem olduğu icin biraz sıkıntılı olabilir, kusura bakmayın.