Biliyorsunuz CD Projekt Red kendi oyun motorunu geliştiriyor ve oyunu oynayanlar da izleyenler de yapay zekasından memnun değil.
Ben Witcher'ı ilk cıktığında oynarken de NPC'nin sacmaladığını fark ettim. Şimdi ise Cyberpunk'ın videolarına baktığımda da yapay zekasında sorun gordum.
1. soru: Neden Yapay zekada sorunları var?
Cevabımız en basitiyle acık dunya oyunlarında bulunan butcenin az olması ve şirketin beyni denilen kişilerin yetersiz sayıda olması.
Orneğin yapay zeka uzerine yoğunlaşan ekip aynı zamanda oyun motorunu da geliştiren ekip.
Yani kısacası her şeyin temelinde ekipte "beyin" diye lakaplı abiler, ablalar maalesef.
Ki Rockstar Games'e baktığınızda bu sorunun pek olmadığını goruyorsunuz.
Nedeni cok daha uzun zamandır kalabalık bir acık dunya uzerine yapay zekasını geliştirmiş ve onun uzerine yoğunlaşmış olmaları.
2. soru: Oyun motoru değişse sorun duzelir mi?
Bircoğunuz cevabı bildi bile. Evet, sorun duzelebilir, fakat başka bir firmaya para kazandırmak yerine kendi motorlarını
geliştirip kazanmak daha mantıklı. Nasıl duzelir diyebilirsiniz, bircoğu oyun motoru sadece analiz uzerinden gitmiyor; test yaparak, deneyerek goruyor.
Gorduğu hataları duzeltiyor. Fakat oyun firmaları boyle değil.
3. soru: Satın aldığımıza değecek mi?
Sanırsam bu sorunun cevabını 1 yıl sonra goreceğiz. Boyle bir oyunda yapay zekayı duzeltmek buyuk iş ister.
Son Soz!
Keşke 1 yıl gec cıksaydı da tam cıksaydı.
Ornek bir bug:
Cyberpunk 2077'nin Oyun Motoru ve Yapay Zekası
Oyun Dünyası0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Cyberpunk 2077'nin Oyun Motoru ve Yapay Zekası