CNN TURK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan unlu Youtuber Enes Batur, YouTube'dan para kazanma sırrını acıkladı. Batur, "İyi bir iş yaptığınız zaman zaten on plana cıkıyorsunuz. Olay bu. Sadece para kazanmak icin 'İşime gideyim. 8 saat burada zaman gecireyim. Denilenleri yapayım' derseniz one cıkamazsınız. Sen kendini o işinde nasıl geliştirebilirsin bunu araştırırsan ve elinden gelenin en iyisini yaparsan o zaman one cıkarsın, daha fazla para kazanırsın ve aranılan insan olursun" dedi.

AYLIK KAZANCI NE KADAR?
Youtube'da 9.2 milyon takipcisi bulunan Enes Batur, Buket Aydın'ın "Sinema mı internet mi daha karlı, Youtube'dan ne kadar para kazanılıyor? Enes Batur'un aylık kazancı ne kadar?" sorusunu yanıtladı.
Batur, "Ben kazandığım parayı hicbir yerde soylemedim, soylemem de. Cunku şoyle bir duşuncem var; insanların benim kazandığım paraya gore nitelendirmesini istemiyorum. Cunku ben insanları ona gore nitelendirmiyorum. Ve coğu insan, insanların kazandığı paraya gore değer veriyor. Bunu istemiyorum, ben olduğum icin Enes Batur olduğum icin değer verilsin. Yaptığım işlere gore değer verilsin. Bu, bu kadar kazanıyor diye değer verilmesin. O yuzden hicbir yerde de soylemeyeceğim.
Beni yalan makinesine bağladılar. 'Bu işte senin icin para onemli mi?' dediler. 'Hayır' dedim. Yalan makinesi dedi ki 'Enes Batur doğru soyluyor.' Onemli değil benim icin para. Ona dikkat etmediğim icin 'Sinema mı daha karlı Youtube mu daha karlı?' demiyorum. Cunku eğer sinema filmini parasız bir şekilde yapabilme imkanım olsa herkes izlesin diye gider Youtube'a koyardım" dedi.

PARA KAZANMA SIRRI
Unlu Youtuber, "Gunumuz gencleri icin calışmak ne demek, para kazanmak icin neler yapmalı?" sorsuna ise şu yanıtı verdi:
"İyi bir iş yaptığınız zaman zaten on plana cıkıyorsunuz. Olay bu. Sadece para kazanmak icin 'İşime gideyim. 8 saat burada zaman gecireyim. Denilenleri yapayım' derseniz one cıkamazsınız. Sen kendini o işinde nasıl geliştirebilirsin bunu araştırırsan ve her gun elinden gelenin en iyisini yaparsan o zaman one cıkarsın. O zaman daha fazla para kazanırsın. O zaman aranılan insan olursun."

DANLA BİLİC VE KERİMCAN DURMAZ YANLIŞ YAPTI"
Batur, cocuklara zarar verebilecek soylemleri olduğu konusunda kendisini suclayan Danla Bilic ve Kerimcan Durmaz hakkında konuştu.

Batur, "Bu şeye benziyor; 'Bizim ustumuze atıldı. Ne yapalım, ona atalım kurtuluruz.' gibi. Ama hoş değil. Onları soylemesi gereken şey; 'Biz boyle bir şey yapmıyoruz.' 'Biz onun ustune atarsak arkamıza medyayı da alırız. Hem bizim acımızdan sıkıntı olmaz hem de yırtmış oluruz.' diyerek en kolay yolu sectiler. Bana gore yanlış yaptılar" dedi.
Cocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği, sosyal medya fenomenleri Enes Batur, Danla Bilic ve Kerimcan Durmaz hakkında cocuklara kotu ornek oluyorlar gerekcesiyle suc duyurusunda bulunmuştu. Ancak Bilic ve Durmaz, canlı yayında Batur ile kıyaslanmalarını doğru bulmadıklarını, Batur'un cocuklara zarar verebilecek soylemleri olduğunu ama kendilerinin bu şekilde davranmadıklarını soyleyerek Batur'u suclamıştı. Enes Batur, CNN TURK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına katıldı. Bilic ve Durmaz'ın suclamaları hakkında şu acıklamaları yaptı:

ENES BATUR AMCASINA HAKARET ETTİĞİ VİDEONUN PERDE ARKASINI ANLATTI
Enes Batur, amcası Murat Sungurtekin'i provoke ettiği bir videoyu sosyal medyada paylaşmış, sonrasında da gelen tepkiler uzerine videoyu kaldırarak ozur dilemişti. Batur, o olayın perde arkasını anlattı.
ENES BATUR AMCASINA HAKARET ETTİĞİ VİDEONUN PERDE ARKASINI ANLATTI
Enes Batur, amcası Murat Sungurtekin'i provoke ettiği bir videoyu sosyal medyada paylaşmış, sonrasında da gelen tepkiler uzerine videoyu kaldırarak ozur dilemişti. Batur, o olayın perde arkasını anlattı.

Batur, yaşananlar hakkında şunları soyledi:
"Olayın hakaret kısmını biliyorlar. Cunku haberkanalları bunu gostermek istedi. Bir anda, 'Enes Batur'un acığını bulduk, kotu bir şeyler yapıyor.' sandılar. Ben de saf bir insanım ya kotu bir şey yapıyorum. Onu da bana saldırsınlar diye Youtube'da yayınlıyorum. Onu anlayamadılar cok. Direk atladılar, 'Burada Enes Batur'u kotu gostermeliyiz.' diye

Sonra videonun kamera arkasını yayınladım. Şoyle gercekleşiyor. Amcam diyor ki bana, 'Bana X de." diyor. Ben de diyorum ki 'X'. Boyle bir şey olarak gercekleşiyor. Benim acığımı arıyorsunuz ve bunu haber yapıyorsunuz. Fakat ikinci yayınladığım videoda cok guzel konulara değindim, cok guzel mesajlar verdim. Fakat hicbir haber kanalı bunu haber yapmadı. Sadece, 'Kotu bir şey yaptı ve onu kaldırdı.' şeklinde gostermeye calıştılar. Ama oyle bir şey yok.
Bu planlanmış bir şeydi. Ve ben hayatta oyle bir şey yapmam. Bunun cevabını istiyorsunuz o videoyu izleyin. Nasıl bir şey yaptığımı anlayın. Adı 'Amcama kışkırtma gercek final.' Cok net bir video. Gulersiniz, eğlenirsiniz de videoyu izlerken zaten. Onu izleyin. Hakaret yok, deli miyim ben. Kanalımı takip edenler olayı biliyorlar. Fakat bu olayı bilmeyen insanlar, sadece medyanın onlara gosterdiği gibi buna takıldılar."
BAŞAK KARAHAN İLE AYRILIKLARI HAKKINDA KONUŞTU
Enes Batur, ozel hayatına dair acıklamalarda bulundu. Batur, isim vermeden eski sevgilisi Başak Karahan ile ayrılıklarına da değindi.

Batur, "Youtube'a ilk başladığım zamanlarda bir ilişkim vardı. Bunu sosyal medyada gosterip rahat bir şekilde yaşamıştım. İlişkimizi cok beğenen insanlar vardı. Ayrıldığımız zaman cok uzulup kızdılar. Beni sucladılar, onu sucladılar ama bu bence yanlış bir şey. Cunku biz sevgi ve saygı ortamı icinde ayrıldık. Bir insanın diğer insana kızması icin ayrılık bir sebep olamaz. İhanet etmek ve yalan soylemek bir sebeptir. Ama bunlar olmadıktan sonra sırf ayrılmak istiyorsun diye insanlar birbirine kızmamalı. Bu kitle de biraz buna alınmıştı ve biraz zorluydu. Sonrasında bunu sosyal medyaya yansıtmama kararı aldım. Cunku yanlış taraflara cekiliyor. O yuzden bunları biraz gizli yaşıyorum" acıklamasında bulundu.
SOSYAL MEDYA UZERİNDEN TEKLİF ALIYOR MU?
Unlu Youtuber, tanışmak icin sosyal medya uzerinden de teklifler aldığını ifade etti. Batur, "Şunun tamamen farkındayım. Beni sosyal medyadaki unum icin tanıyıp yaklaşmaya calışan insanlar oluyor tabii ki ama ben onlarla iletişim kurmuyorum. Kullanılmayı sevmem. Beni ben olduğum icin sevmen, tanıman lazım diyorum. Ben samimiyete inanıyorum. İlişkide de oyle.
Belli bir sureden sonra guzellik geciyor, bir onemi kalmıyor. Onemli olan şey durustluk ve hayatta birbirinize nasıl destek olduğunuz oluyor. İlişki bence budur. Biri biriyle evleniyorsa, hayatlarını birleştirmek istiyordur ve tek bir catıda birbirlerinin cıkarlarını duşundukleri icin ilişki yaparlar. Ben de gelecekte oyle bir insanla ilişki kurmak isterim" dedi.