Yaklaşık 3,5 aylık bir aranın ardından tekrar Konya'da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ağustosta İslami Dayanışma Oyunları'nın açılışına geldiğimizde sizlerle arzu ettiğimiz şekilde hasbihal edememiştik. Yılbaşında Konya-Karaman hızlı tren hattı açılış töreninde de trenle Karaman'a devam edemediğimiz için yine istediğimiz gibi hasbihal edememiştik. Bugün inşallah hem toplu açılış törenimizle, hem canlı bağlantılarımızla, hem genişletilmiş il danışma toplantımızla, hem gençlerle buluşmamızda dolu dolu bir Konya programı yapacağız.
Ne diyor Aşık; Tatlı dile, güler yüze doyulur mu, doyulur mu? Aşkınan bakışan göze doyulur mu, doyulur mu? Garibim geldik gitmeye muhabbetimiz bitmeye yârinen sohbet etmeye doyulur mu, doyulur mu?
Biz de milletimizle sohbet etmeye doyamıyoruz. Hele bir de bu muhabbet darulmülk Konya'da ise hiç doyum olmuyor. Konya'ya ayak bastığımız andan itibaren bizleri muhabbetle karşılayan kardeşlerimin her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Selçuklu'nun başkenti, Mevlana'nın gönül pınarı, sanayinin, tarımın, ticaretin, ilim ve irfanın şehri Konya'yı sevmeyenin kalbi kurur. Merhum Tanpınar bir başkent daima başkenttir ne kadar susturulursa susturulsun yine konuşur.
Konyalı olmak demek illa elinde etli ekmek, ağzında Mevlana şekeriyle gezmek demek değildir. Bu şehrin insanları tarihlerinin ve medeniyetlerinin insanları o hikmetli, dirayetli tavırlarıyla kendilerini her yerde belli eder.Rabbime bu kardeşinizi böyle bir milletin evladı olarak yarattığı, bana sizler gibi yol arkadaşı verdiği için ne kadar hamd etsem azdır.
Meclis'te bundan rahatsız ne idüğü belirsiz birileri varCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni ekonomi modeli' mesajıABD, teröristleri başka yerlere kaydırabilir